Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

iryna ogarkova 447661 2 768x511 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Donderdag 28 februari

Het is voorjaarsvakantie en ik besluit een lang weekend vrij te nemen en pak de trein naar Amsterdam om inspiratie op te doen. In Amsterdam vind ik het heerlijk om zomaar rond te wandelen en af en toe een winkel in te glippen en soms een aankoop te doen 🙂

Damrak Amsterdam e1551435969819 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

De eerste stop is het Spui waar mijn favoriete boekenwinkels gevestigd zijn, namelijk The American Bookcenter met een uitgebreide boekencollectie op het gebied van mode en het Athenaeum, waar ik graag rondsnuffel voor literatuur. Ik koop niks maar zie wel een boek dat ik mijn lijst zet: Dwalen door Amsterdam met S. Carmiggelt.

t Spui Amsterdam e1551436033901 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

American Book Center Amsterdam - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Ik wandel richting het Leidseplein en schiet een foto van het Hirsch gebouw en ga daarna op het terras zitten voor een croissant en kop koffie. Het zonnetje schijnt een beetje maar het is warm genoeg om te genieten.

Cafe le Pub Leidseplein - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Gisteren kwam er een heel interessant boek binnen. Een van mijn favoriete plekken in Amsterdam is het Leidseplein en niet om de cafe’s (oke, cafe le Pub is wel mijn favoriet, omdat mij deze enorm aan Parijs doet denken :)) maar om het prachtige Hirsch gebouw. Vroeger was hier modehuis Hirsch & Cie gevestigd en gezien mijn interesse voor de geschiedenis van (mode) warenhuizen, is dit boek een waar geschenk voor mij. In mijn favorieten artikel kon je er al meer over lezen.

Hirsch Leidseplein - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Daarna loop ik richting het Vondelpark en besluit ik om de wijk Oud Zuid eens te gaan verkennen. Zoals jullie wellicht weten, ben ik geïnteresseerd in architectuur en dan vooral van oude gebouwen. Dan ben ik in de wijk Oud Zuid op het juiste adres. Prachtige gebouwen met details waar een groot prijskaartje aan hangt. Ik loop door de straten en lanen en het is zo stil dat ik geen idee heb dat ik in Amsterdam rondloop. Het enige dat ik hoor is het gekwetter van de vogels.
Genieten.

Vondelpark e1551436224557 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Oud Zuid Willemsparkweg e1551436238346 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Oud Zuid Willemsparkweg 2 e1551436249861 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Oud Zuid huizen Amsterdam - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Oud Zuid architectuur details - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Oud Zuid Amsterdam Willemsparkweg huis - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Oud Zuid Amsterdam architectuur - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Oud Zuid huis met balkon - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Na twee uur slaat het weer om en besluit ik weer richting het CS te lopen en kom langs de Sissy Boy waar ik nog een kijkje neem en deze prachtige quote tegenkom (die stoel is ook niet verkeerd trouwens haha).

Grachtengordel Amsterdam e1551436443441 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Grachtengordel Amsterdam Herengracht e1551436432378 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Sissy Boy Amsterdam - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen
Prachtige quote!!!

Als ik later in de trein op mijn stappenteller kijk, heb ik er 17 km op zitten 🙂 Thuis pak ik een heerlijke douche en ga lekker op de bank liggen en denk terug aan deze heerlijke dag!

Vrijdag 1 maart

Ik slaap uit en ontbijt op bed met Netflix. Daarna maak ik heerlijke verse groentesoep en doe ik een paar boodschappen. Ik moet voor tandartscontrole, alles is goed! Dan is het tijd om artikelen te schrijven en in de middag pak ik een paar uurtjes om te lezen en te Netflixen.

Voor het avondeten maak ik onze favoriete uienquiche met kaas en de groentesoep erbij. Een heerlijk maaltje!

Uienquiche - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Zaterdag 2 maart

Ik slaap lekker uit en doe daarna wat boodschappen en ga naar de bibliotheek. ‘s Middags gaan we lunchen met mijn ouders in een heel leuk restaurant in de polder waar ik van een heerlijk broodje Caprese genoot.

Broodje caprese e1551601225590 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Kippen e1551601280373 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Koblihy e1551601309221 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Bij mijn ouders thuis genieten we nog van traditionele “oliebollen” (koblihy in het Tsjechisch :), gevuld met jam, vergelijkbaar met de Berlinerbol) die in de tijd van carnaval en voor de vastentijd wordt gegeten.

Camelia e1551601412639 - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Een prachtige camelia in de tuin bij mijn ouders.

Zondag 3 maart

Een regenachtige zondag en dat betekent helemaal niks doen! Ik kan daar soms heel erg van genieten, zeker nu het badkamer project klaar is. Ik maak een lijstje van klusjes doe we nog willen doen. Vorige week hebben we het behang al uitgezocht voor mijn schrijfkamertje. En er gaat nog een muur in de slaapkamer geverfd worden. Maar niet vandaag. Vandaag geniet ik van lekkere thee met tijdschriften lezen en series kijken.

Flatlay - Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchen

Wat is het leukste dat jij van het weekend hebt gedaan?

Gerelateerde artikelen

18 reacties

  1. Leuk om je mee te kunnen volgen doorheen Amsterdam. Dat geeft een unieke kijk op de stad. En oooh, die quote (en stoel!) van Sissy-Boy. Zalig. Je uienquiche met kaas ziet er trouwens super lekker uit. Net zoals die oliebollen. Ik krijg er alweer honger van. Hmm.
    Sarah recently posted…Mijn VERONA dagboek (Deel 2)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.