Waarom je Parijs moet bezoeken in de herfst

paris 1768706 640 2 - Waarom je Parijs moet bezoeken in de herfst

Waarom je Parijs moet bezoeken in de herfst

Zoals je wellicht gelezen hebt, ga ik naar Parijs in november. Dan heb ik Parijs in bijna alle seizoenen bezocht, behalve de winter, maar dat seizoen heeft zeker niet mijn voorkeur. Ik kijk er erg naar uit om Parijs, gehuld in herfstkleuren, te ontdekken. Op Pinterest heb ik alvast wat inspiratie opgedaan, waarom je Parijs moet bezoeken in de herfst.

?Wandelen door de Parijse parken en de mooie herfstkleuren bewonderen (en fotograferen!)

? Schaf een compleet nieuwe herfst garderobe aan in Parijs. Een leuke herinnering aan je bezoek!

?Parijs is minder druk in het najaarseizoen en daardoor krijg je een heel ander beeld van het leven van de Parijzenaar.

?Voor het einde van dit jaar heb je nog de mogelijkheid om warenhuis Colette te bezoeken, voordat deze definitief haar deuren sluit.

? In de Rue de Rivoli, bij Cafe Angelina, kun je een heerlijke warme chocolademelk drinken in een leuke ambiance.

? De restaurants en winkels hebben normale openingstijden in deze periode. Je hebt geen last van het hoogseizoen, behalve in december. Dan gaan sommige restaurants dicht om zich voor te bereiden op de drukken feestdagen. De winkels in de Marais zijn open op zondagen.

? Parijs blijft een drukke stad, maar tijdens het herfst seizoen is het toch anders. Ik las in een artikel dat het een gevoel opwekt van “poetic melancholy.” Ik ben benieuwd!

? Mocht je niet zo van chocolademelk houden, dan zijn er genoeg cafe’s om je op te warmen aan een glas rode wijn en te genieten van het Parijse leven. Pak er een goed boek bij en leef het leven van een Parisienne!

? Als het regent, dan zijn er genoeg musea te bezoeken in Parijs om je dag door te brengen.

? Of koop een goede paraplu en dwaal door regenachtig Parijs. Ook dan heeft zij een zekere charme.

Wat is jouw favoriete herfst trip?

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Waarom je Parijs moet bezoeken in de herfst

Gerelateerde artikelen

12 reacties

 1. Volgens mij ben ik er nog nooit in de herfst geweest… (denk denk denk)
  Maar ik heb al wel eens heel slecht weer gehad.
  Toch blijft het zijn charme hebben, vind ik!

 2. Leuk dat je in de herfst weer naar Parijs gaat, Darina! Ik hoop dat er nog veel rode bladeren aan de bomen zitten, dat lijkt me prachtig langs de Seine! Ik zou trouwens wel voor de warme chocolademelk gaan, haha. 😉

  Ik zag dat je besloten had om in het Nederlands te gaan schrijven; geen slecht besluit! Hoewel ik je verhalen in het Engels ook leuk vond om te lezen, kun je je in het Nederlands net wat subtieler uitdrukken en dat leest prettig en persoonlijker! Ik heb trouwens ook getwijfeld tussen een Engels en een Nederlands blog. Maar omdat ik mij in het Nederlands preciezer kan uitdrukken, heb ik daarvoor gekozen.
  Josephine recently posted…De 19e-eeuwse wereld van Dik Trom en Afke’s TientalMy Profile

  1. Ik verheug me heel erg op de Parijse herfstige taferelen. Ik ben heel blij met het besluit om Nederlands te gaan schrijven. Dank in elk geval dat je de Engelse artikelen ook leuk vond!

 3. Ik begon eens na te denken en dacht dat ik alle keren Parijs in april, mei en juni heb bezocht, maar ik was er ook een keertje in November. Zat net even de foto’s terug te kijken en idd, wat een magische kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.