Waarom ik zo graag wandel

person 731281 640 - Waarom ik zo graag wandel

Waarom ik zo graag wandel

Nee, ik ben niet echt een heel sportief type. Je zult mij echt niet urenlang zwetend in een sportschool tegenkomen. Maar beweging is wel belangrijk. Vandaag vertel ik meer over waarom ik zo graag wandel.

Wandelen als meditatie

Ik wandel, als het weer dit toelaat, twee keer per dag van en naar het station, vier keer per week. Dat is een wandeling van circa 20 minuten. Daarnaast wandel ik zoveel mogelijk ‘s avonds en ook op mijn vrije dag en in het weekend, trek ik mijn wandelschoenen aan. Ik woon in een gebied waar je snel in de natuur zit, dus het is helemaal geen straf. Ik zie wandelen, naast de vele gezondheidsvoordelen (zie volgende punt), ook als een meditatie moment. Tijdens het wandelen geniet ik van de natuur om mij heen en laat ik mijn gedachten varen. Ik focus op me op wat ik zie. Alleen dat.

Het is goed voor de conditie en gezondheid

Wandelen is heel gezond en heeft een gunstige invloed op ons lichaam. In dit artikel kun je lezen wat deze zijn. Omdat ik een zittend beroep heb, integreer ik het wandelen zoveel mogelijk in mijn dagelijkse bezigheden. Ik neem zoveel mogelijk de trap (als mijn knie dit toelaat), loop dus van en naar het station als ik moet werken en elk uur loop ik minstens vijf minuten om drinken te halen of iets te vragen aan een collega.

Ik heb een tijdje het wandelen laten versloffen en ik merkte dit direct aan mijn lichaam. Mijn knie ging opspelen, ik had minder conditie en ik miste mijn ‘meditatie’ moment en het buiten zijn. Sinds ik weer aan de wandel ben, merk ik al verbetering en dat motiveert mij om dit in mijn levensstijl op te nemen.

Esprit sneakers - Waarom ik zo graag wandel

Prachtig uitkijkje - Waarom ik zo graag wandel

Veldbloemen - Waarom ik zo graag wandel

Distels - Waarom ik zo graag wandel

Wandelen in de natuur - Waarom ik zo graag wandel

Wandel jij ook zo graag?

pinit fg en rect red 28 - Waarom ik zo graag wandel

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. Theoretisch wandel ik ook graag, maar doe het nu veel te weinig. Gewoon te lui. Wat je zegt: de rust, de omgeving, de geuren, al dat maakt het mooi. De langzaamheid van het wandelen vind ik heerlijk. Overigens een tip voor je knie, stretching van je been voor je begint. Want dan zijn alle spieren weer op de juiste lengte en beweeg je je knie goed. Verded regelmatig krachtoefeningen zonder eigen gewicht, dus bv met theraband of op de hometrainer. Wanrt sterke spieren daar ontlasten je knie. Het kan helemaal goed worden! Misschien moet je ook nog even kijken in welke schoenen je de problemen hebt, die tip heb ik velen gegeven, en heel vaak was het exact bij 1 paar schoenen. Dus die zijn dan slecht voor je knieen. Succes!

  2. Wandelen is heerlijk! Ik doe het ook graag. Meestal neem ik dan lekker de hond mee, is hij er ook weer eventjes extra uit. Wij wonen vlakbij allerlei vijvers en bossen, dus er is genoeg te zien! 🙂

  3. Wat een prachtige foto’s! Ik krijg nu ook zin om lekker te gaan wandelen en mijn camera mee te nemen. Volgens mij wordt het vandaag beter weer. Dus hopelijk kan ik nog even naar de heide 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.