Vijf keer typisch Parijs #3

france 2542658 640 1 - Vijf keer typisch Parijs #3

Vijf keer typisch Parijs #3

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de straten loop, vertelt de stad haar verhaal eigenlijk zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel in de rubriek “Vijf keer typisch Parijs.”

 

Cafe Parisien - Vijf keer typisch Parijs #3

Een typische Parijse (straat) scène. Een Haussmann-gebouw, café op de hoek van de straat … dit is een van de (vele) dingen waarom ik zo van Parijs hou. Ik kan uren op dit terras zitten en het Parijse dagelijkse leven aanschouwen. mensen kijken.

 

Pyramide Louvre - Vijf keer typisch Parijs #3

Je houdt ervan of niet 🙂 De Louvre-piramide … deze foto is genomen tijdens de Paris Fashion Week en dit is een van de vele locaties tijdens deze hectische week.

Straat in Montmartre - Vijf keer typisch Parijs #3

Een straat in Montmartre, de wijk die ik vorig jaar juni heb bezocht. Ik hou ervan om te verdwalen in deze historische smalle straatjes vol met (vintage) winkels, boetieks, huizen en nog veel meer …

The Castle Cafe Paris - Vijf keer typisch Parijs #3

Het interieur van Café Castle (5, rue de Suffren) in de buurt van de Eiffeltoren. Dit is een typisch Frans café met rode luifels, een terras en menu. Steak frites en crème brulee, j’aime!

uitzicht vanaf de Eiffeltoren - Vijf keer typisch Parijs #3

On top of the world… dat gevoel krijg ik als ik op de hoogste verdieping van de Eiffeltoren sta, met uitzicht op Parijs. Soms krijg ik een nostalgisch gevoel.

Waarom geeft dat Parijs me zoveel plezier? Waarom hou ik van deze stad? Het antwoord is: inspiratie. Op elke straathoek is er iets nieuws te ontdekken. Elk arrondissement heeft zijn eigen karakter. De vele musea, winkels, parken, architectuur, cafés … inspiratie is overal in deze stad.

Ben je ooit in Parijs geweest? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Vijf keer typisch Parijs #3

Gerelateerde artikelen

20 reacties

  1. Jaaaa! Ik vind Parijs ook geweldig! De afgelopen keer heb ik ook op de Eiffeltoren gestaan. Niet op de hoogste verdieping, maar het was prachtig. Het was op dat moment al donker waardoor je zo veel lichtjes zag. Het is echt een aanrader!

  2. Mooie foto’s . Inderdaad typisch Parijs. Ik ben al een 15 keren naar Parijs geweest en telkens ontdekken we nog nieuwe plaatsjes. Het typische voor mij zijn toch de terrasjes met ronde tafeltjes en rode luifels en de mooie oude huizen met smeedijzeren balkonnetjes.

  3. Leuk! Ik was één keer in Parijs maar dat was in oktober en het was niet zulk lekker weer. Heb denk ik daardoor niet zo’n hele sterke klik met Parijs. Maar ik wil er wel weer een keertje naartoe en dan gewoon lekker in de zomer! Helemaal als ik jouw foto’s zie!

    Montmartre vond ik wel heel erg leuk, daar zat ons hotel ook.
    Anne – Ditisanne.nl recently posted…Fietsen rond de Sallandse HeuvelrugMy Profile

    1. Jammer dat het weer tegenviel. Wij hebben dat ook een keer gehad en toen zijn we binnen activiteiten gaan doen. Maar Parijs bij mooi weer blijft het fijnste. Hopelijk heb jij dat de volgende keer ook.

  4. Wat een prachtige foto’s! Ik ben er nu twee keer geweest, maar er valt zoveel nieuws daar te ontdekken. Vooral als je een echte vintage- en romantiekliefhebber bent als ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.