Vijf Keer Typisch Parijs #2

france 2542658 640 1 - Vijf Keer Typisch Parijs #2

Vijf Keer Typisch Parijs #2

Toen ik nog in het Engels blogde, had ik een rubriek “5 Parisian Things”. Het lijkt mij leuk om deze rubriek voor te zetten en heb deze omgedoopt tot ” Vijf Keer Typisch Parijs.”
Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de wijken loop, vertelt de stad haar verhaal zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel.


Parijs, april 2012

In april 2012 bracht ik vier dagen door in Parijs met mijn man. Elke ochtend, na het ontbijt in het hotel, begonnen we onze sightseeing en maakten zo heel wat kilometers. We hebben veel arrondissementen gezien, elk met hun eigen karakter. We genoten lunches in gezellige cafés en toen de zon begon te schijnen, gingen we zitten op een bankje om mensen te kijken . Ik hou ervan om het leven in de stad te observeren. Het is heel inspirerend voor mijn schrijfsels.

Vijf Keer Typisch Parijs 1 1 - Vijf Keer Typisch Parijs #2

Vrijdagavond op de Boulevard des Invalides. Ik koos deze foto vanwege het straatbeeld en de schattige bloemenwinkel op de hoek van de straat.

Vijf Keer Typisch Parijs 2 1 - Vijf Keer Typisch Parijs #2

Donkere wolken vullen de hemel van Parijs. Het was echt geweldig omdat we hier helemaal alleen waren! In Parijs! Kun je je dat voorstellen?

Vijf Keer Typisch Parijs 5 1 1 - Vijf Keer Typisch Parijs #2

 

Rue Mouffetard is een straat in het 5e arrondissement en tevens de oudste straat van Parijs. Ik schreef een artikel over deze pittoreske straat vol boetieks, een markt, restaurants en het echte dagelijkse Parijse leven!

 

Vijf Keer Typisch Parijs 3 1 1 - Vijf Keer Typisch Parijs #2

Wanneer je door mijn foto’s van Parijs bladert, vind je veel foto’s van deze prachtige Haussmann appartementencomplexen.
Deze foto is op zaterdagochtend gemaakt terwijl we genoten van de stilte in de vroege ochtend. Parijs sliep nog, wij waren al vroeg uit de veren. Ik kan er niet genoeg van krijgen om deze prachtige stijl van architectuur vast te leggen. Vooral de balkonnetjes fotografeer ik heel veel.

Vijf Keer Typisch Parijs 4 1 - Vijf Keer Typisch Parijs #2

 

En last but not least … dit ben ik … zes jaar geleden … ik kan het bijna niet geloven. Het was zaterdagmiddag. We hadden net geluncht en hadden nog een hele route voor de boeg. Deze foto is genomen op de Boulevard de Montparnasse. We waren op weg naar de Rue Mouffetard (zie foto hierboven). Ik keek op de kaart, hoe we onze route moesten vervolgen. Als ik naar deze foto kijk, zie ik een heel gelukkig meisje dat al het moois van Parijs ontdekt … Ik heb zulke prachtige herinneringen aan deze vier dagen in Parijs …(en de velen die daarna nog zijn gekomen :)).

Wat is jouw mooiste reisherinnering?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Vijf Keer Typisch Parijs #2

Gerelateerde artikelen

12 reacties

  1. Wij proberen zeker een 2 keer per jaar naar Parijs te gaan. Ik krijg zoveel energie van die stad. Ik kan er uren in rondwandelen . Van elk tripje of dagje Parijs maak,ik dan ook nog een fotoalbum. Kan ik altijd terugkijken en wegdromen.
    Bedankt Darina voor je mooie foto’s en je liefde voor Parijs.

  2. Wat mooi om terug te blikken op deze bijzondere dagen in Parijs en wat bijzonder dat je je na al die jaren nog steeds goed herinnert hoe fijn je je voelde toen je op dat bankje in Parijs zat. Mijn mooiste herinnering aan Parijs is – hoe dubbel ook ;)- het weekend dat ik er met mijn ex doorbracht. Het was altijd al mijn droom om ooit met mijn geliefde naar de stad van de liefde te gaan en het voelde op dat moment heel magisch.
    Romy recently posted…Ik ging naar de kringloopwinkel en ik nam mee… (deel II)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.