Terug naar Parijs

Eiffeltoren 1024x765 - Terug naar Parijs

Terug naar Parijs

Het duurt niet lang om herinnerd te worden aan de magie van Parijs. Vanaf dat ik mijn eerste stappen in Parijs zette (heel wat jaartjes geleden) tot mijn man en ik in juli weer voet op Parijse bodem zetten, word ik herinnerd aan de City of Lights en het schijnbaar eindeloos daglicht tijdens het zomerseizoen. En de geur van verse croissants als je het station uitloopt. Terug naar Parijs.

Een weekend naar Parijs

We gaan drie dagen naar Parijs in juli. Zomer in Parijs. Een goede titel voor een roman (wie weet haha) en ik fantaseer er al helemaal op los. Terrasjes, wandelingen door de straatjes, de verkoeling zoeken in Galeries Lafayette tijdens de solden, uit eten gaan bij ons favoriete restaurant, slenteren door het Jardin du Luxembourg. Dat ik in Parijs ben is al voldoende. Als ik met mijn trolley metrostation Charles-Michels uitstap, is het net of de stad mij omarmt. Je bent weer teruggekomen…

Thuiskomen

Al ga ik maar een keer per jaar naar Parijs (op uitzondering na van vorig jaar), het voelt als thuiskomen (dit ervaar ik trouwens ook met de stad Nice). In de hotelkamer open ik de ramen en kijk uit op het verwilderde binnenplaatsje. Als ik een beetje uit het raam hang, zie ik het topje van de Eiffeltoren, glinsterend in de ochtendzon. Ik ben terug…

Dwalen door Parijs

Mij maak je het gelukkigst om maar gewoon een beetje te dwalen door Parijs. Ik heb altijd wel een plattegrondje bij me of Google Maps, maar ik vind het het leukste om spontaan nieuwe ontdekkingen te doen. We zijn op onszelf. We kunnen doen wat we willen. We laten ons meesleuren in het Parijse leven. En dat voelt goed.

Welke stad voelt voor jou als thuiskomen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Terug naar Parijs

Gerelateerde artikelen

15 reacties

  1. Heerlijk dat jullie weer bijna in Parijs zijn. Voor mij ook een bruisende stad met zoveel mooie herinneringen en plaatsen.
    Het echte thuiskomen heb ik in Saint-Remy-de-Provence. Die zuiderse geuren, platanen ,warmte,…My first love?

  2. Wat een heerlijk vooruitzicht Darina. Ben zelf ook een enorme Parijsfan en kijk uit naar jouw belevenissen en foto’s straks.

  3. Ohh je brengt mij helemaal in de stemming om Parijs te gaan bezoeken. Ik ben er een keer geweest, maar dat is al veeel te lang geleden. Toffe blog, ik blijf je zeker volgen. Je schrijft leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.