Teguise – een fascinerend dorp op Lanzarote

Teguise straatje - Teguise - een fascinerend dorp op Lanzarote

Teguise – een fascinerend dorp op Lanzarote

Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote (tot 1852, nu is het Arrecife), is naar mijn mening een van de mooiste dorpen. Er wordt zelfs gezegd dat Teguise het mooiste dorp van heel Spanje is! Vandaag neem ik je mee naar dit fascinerende dorp.

Beste tijd om te bezoeken

Meestal bezoeken toeristen Teguise alleen tijdens de zondagsmarkt en dat is jammer! Als de smalle straatjes vol staan ​​met mensen en kraampjes, krijg je een heel ander beeld.  De beste dagen om Teguise van een andere kant te bewonderen, zijn van dinsdag tot zaterdag. De vorige keer toen we op Lanzarote waren, bezochten we dit dorp voor de eerste keer op doordeweekse dag en ik was echt verrast. Het dorp ademde een hele andere sfeer uit. Geen kraampjes, geen drukte, geen lawaai … Het was meer een slaperig dorpje. De kleine witte huizen, de deuren, de sfeer … de stilte …  de oude geplaveide straatjes … een dorp om inspiratie op te doen!

Teguise kerk - Teguise - een fascinerend dorp op Lanzarote

Wat is er allemaal te zien?

De beste tip is: rondwandelen zonder plan, er is geen ‘straatstructuur’. De centrale plaats is Plaza de la Constitucion, waar je de Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe kunt bewonderen. Deze kerk dateert uit 1418, het jaar waarin het dorp werd gesticht. Vanaf hier kun je de straten verkennen met boetieks met schilderijen, kleding, kleine ateliers (ik kan me voorstellen dat dit dorp een grote inspiratiebron is!) met veel handgemaakte accessoires, kunst en schilderijen. In de Calle Herrera y Rojas vind je het Palacio del Marques, waar je veel bloemen kunt vinden bij de ingang.

Ben je op zoek naar een goed restaurant? Patio de Vino is een zeer goed wijnrestaurant. Bij Plaza Maciot de Bethencourt kun je muurschilderingen bewonderen, het is een waar openluchtmuseum. Maar bovenal wat mij meteen opviel, was de stilte in het dorp en de vriendelijke sfeer. Geen drukte, alleen het echte dorpsleven. Het is leuk om op een bankje op het centrale plein te zitten en te genieten van deze sfeer.

Teguise marktplein - Teguise - een fascinerend dorp op Lanzarote
Op zondag is dit plein vol met kraampjes en winkelende mensen.

Teguise Galeria la villa - Teguise - een fascinerend dorp op Lanzarote

Teguise huisjes - Teguise - een fascinerend dorp op Lanzarote

De zondagsmarkt

Elke keer als we onze vakantie op Lanzarote doorbrengen, kijk ik ernaar uit om deze markt te bezoeken. Er zijn zoveel kraampjes met lokaal handwerk. Het is een echt lust voor het oog en er heerst een sfeer van gezelligheid. Ik kan zeggen dat deze markt een van de vele hoogtepunten van het eiland is!

Teguise zondagmarkt - Teguise - een fascinerend dorp op Lanzarote

Ben jij weleens op Lanzarote geweest?

Om te bewaren

DED79F6A CF3D 42CF 87AE 9356A20E165D 683x1024 - Teguise - een fascinerend dorp op Lanzarote

 

 

pinit fg en rect red 28 - Teguise - een fascinerend dorp op Lanzarote

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.