Persoonlijk | Hoe staat het met mijn nieuwe levensstijl?

Attachment 1 - Persoonlijk | Hoe staat het met mijn nieuwe levensstijl?

Persoonlijk | Hoe staat het met mijn nieuwe levensstijl?

Het is alweer drie maanden geleden dat ik een persoonlijke blog heb geschreven. Ik moet zeggen, de tijd vliegt en soms heb ik het idee dat ik in een rollercoaster zit. Hoe staat het met mijn nieuwe levensstijl? Lees snel verder.

Hoe gaat het met mij?

Zoals ik al schreef, heb ik het idee dat ik in een rollercoaster zit. Het is druk en helaas hadden we te maken met een sterfgeval in de familie. Ik ben zelf voor genoeg (werk) uitdagingen komen te staan. Je kunt wel zeggen, dat het eerste kwartaal van het nieuwe jaar best hectisch en emotioneel was.

Doel behaald?

In januari schreef ik een hele persoonlijke blog over mijn problemen met mijn gewicht. Vol enthousiasme en motivatie stortte ik me op mijn afval avontuur. Het ging best goed. Ik verloor een kilo per week en mijn zelfvertrouwen groeide met de dag. En toen gebeurde er iets en stagneerde de weegschaal. Ik voelde dat dit niet de juiste manier was en borg de weegschaal voor een tijd op. Dat is nu een aantal weken geleden en ik heb er niet meer op gestaan, maar ik weet wat de situatie is. Ik ben geen steek opgeschoten. Misschien wil ik te graag, ben ik er teveel mee bezig…

Mijn levensstijl

Mijn levensstijl is goed, daar ligt het echt niet aan. Ik eet gezond, ik sport. En toch wil het niet lukken. Misschien moet ik het maar loslaten en zien wat er gebeurt. Maar wel doorgaan met mijn goede levensstijl. Wellicht moet ik andere oefeningen doen. Vaak hoor je dat dingen pas lukken, als je het (een beetje) loslaat. Dus dat wordt nu mijn strategie, zonder de gezondheidsregels teveel los te laten 🙂

Toch voel ik niet dat ik gefaald heb. Ik zie het als een leermoment. En zo ga ik die nieuwe fase ook in.

Hoe gaan jullie om met tegenslagen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Persoonlijk | Hoe staat het met mijn nieuwe levensstijl?

Gerelateerde artikelen

20 reacties

 1. Nog gecondoleerd met je verlies. Naar dat je zo’n zwaar kwartaal hebt gehad.

  Het lijkt me lastig hoor, je levensstijl willen veranderen en dan erachter komen dat het soms gewoon niet lukt. Ik vind het knap dat je er zo open over schrijft. Zelf moet ik voor mijn gezondheid ook op een aantal dingen letten, en soms gaat dat beter dan anders. Mijn motto: Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen! Ik hoop, dat dat jou ook kan helpen en dat je in het voorjaar je nieuwe levensstijl weer wat makkelijker oppakt. Succes!
  Josephine recently posted…Twee kleurige schilderijtjes en één Frans meesterwerkMy Profile

 2. Alles loopt niet altijd perfect, maar je bent je ervan bewust en je doet je best. Meer moet ook niet. Als ik het druk heb of er gebeurt iets eet ik meer. Ben het typevoorbeeld van een emo eter?. Je komt er wel met vallen en opstaan. Alles komt goed. Liefs?

 3. Hallo Darina! Ik ben hier voor het eerst op je site en mijn oog viel op je link op Sylvia’s site. Ik herken mezelf enorm in wat je schrijft. Althans, een jaar geleden begon ik ook met gezond eten en sporten maar er gebeurde niks! Ik snapte er niks van! Dat was voor mij reden genoeg om naar de dokter te gaan. Hij constateerde een te traag werkende schildklier. Aangezien hormonen alles in je lichaam beïnvloeden, zorgden zij er ook voor dat ik alleen maar vocht vasthield en er niks van mijn gewicht afging. Ik kreeg medicijnen en samen met weightwatchers lukt het me om af te vallen. Langzaam, dat wel…maar zeker. Wilde het gewoon even met je delen. Misschien kom je ook tot nieuwe inzichten! In de tussentijd zeg ik: geloof in jezelf en ga er voor! ?
  Essma recently posted…Hoe het wenproces op de opvang verliepMy Profile

 4. Oh nee wat vreselijk naar om te horen dat je een sterfgeval in de familie had 🙁 Kan idd zò je dagelijkse ritme even minder laten lopen. Alsnog heel veel sterkte daarmee! Wat betreft je levensstijl: stapje voor stapje proberen! Natuurlijk is het moeilijk om nu al progressie te zien en vooral na de hectische periode snap ik heel goed dat het wat moeizamer ging. You can do it!!

 5. Mijn voedingsconsulente zei dan altijd dat je gewoon moest blijven verder doen en dat het dan wel weer gaat zakken…
  Je lichaam past zich wel aan en dan zakt het weer…

  Het is niet gemakkelijk hè!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.