Persoonlijk | Een Nieuwe Levensstijl

Attachment 1 - Persoonlijk | Een Nieuwe Levensstijl

Persoonlijk| Een Nieuwe Levensstijl

Een nieuw jaar is aangebroken en daarmee ook de altijd zo saaie maand Januari (vind ik :)). Na alle feestelijkheden, lekkernijen en vrije dagen, is het normale leven weer begonnen en ben ik ook begonnen met een nieuwe levensstijl. Wat houdt deze precies in? Ik vertel het je hieronder.

Mijn gewichtsprobleem

Allereerst wil ik zeggen, dat ik het heel spannend vind om dit te delen, maar het zal mij helpen in het proces waar ik nu in beland ben.

Sinds mijn puberjaren kamp ik al met problemen omtrent mijn gewicht. Helaas kan ik niet alles eten wat ik zou willen en dat gaf op een gegeven moment problemen. Een heel sportief type ben ik ook niet, maar ik zat wel op aerobics en tennis en zo kon ik mijn gewicht een beetje onder controle houden. Ook waren mijn puberjaren ook niet de makkelijkste. Ik kreeg problemen met mijn ogen en moest een bril dragen wat ik vreselijk vond, mijn haren vielen uit en ik was mollig.

Op de weegschaal

In mijn twintiger jaren ging het finaal mis. Op een dag zag ik drie cijfers op de weegschaal staan. De maat was vol! Ik keek naar de foto’s die waren genomen tijdens een vakantie en dit was ik gewoon niet. Het leek net of ik naar een ander keek. Ik belde de huisarts en binnen twee weken zat ik bij een diëtiste aan tafel met mijn eetdagboekje. Het eerste dat ze zei was: je eet niet. Dat vond ik toen een rare opmerking, later werd mij pas duidelijk, wat zij daarmee bedoelde.

Attachment 1 2 - Persoonlijk | Een Nieuwe Levensstijl

Plan van aanpak

Het eerste plan was om weer gewoon te gaan eten. Ik verafschuw gekookte aardappels, maar die moest ik gaan leren eten. Twee keer in de week. Ik zag er als een berg tegenop, maar als ik iets wilde bereiken, moest ik ook dingen doen, waar ik misschien in de eerste instantie niet achter stond. Ik kreeg een voedingsplan mee en het verraste me, hoe “gewoon” deze eruit zag. Normaal eten, gezond, en met voldoende beweging. Een nieuwe levensstijl. Het sprak me aan.

In het begin, ging ik wekelijks naar de diëtiste. Het afvallen en eten ging enorm goed. Na een maand was ik al ruim 5 kilo kwijt en voelde me zo goed. Energieker, meer trek in gezond eten en het sporten ging ook goed. Ik was super gemotiveerd en wilde binnen een jaar mijn doel bereikt hebben.

En…heb ik het gehaald?

Ja! Ruimschoot. Binnen acht maanden was ik 25 kilo lichter en kon ik al mijn kleding wegdoen. Ik heb foto’s gemaakt waarin ik een veels te grote broek draag. Prachtig! En trots dat ik was! Van mijn gespaarde geld, heb ik een nieuwe garderobe aangeschaft en kon mijn nieuwe leven (zo voelde het echt!) beginnen.

De klad erin

Dit allemaal speelde zich 9 jaar geleden af. In deze 9 jaar is er helaas wat klad in gekomen. Het is soms zo moeilijk om vol te houden en ik weet, dat ik levenslang heb wat mijn gewicht betreft. Zolang ik leef, zal ik op mijn gewicht moeten letten en soms heb ik het iets laten varen en word ik daar meteen voor gestraft.

Een nieuw jaar, een nieuwe levensstijl

Heel cliché, het is januari en ik ga beginnen met een nieuwe levensstijl. En ik heb er zin in! Afgelopen zondag ben ik sterk geweest en heb ik mijzelf gewogen. Het resulaat was schrikbarend en ik werd boos op mijzelf. Boos dat ik het weer zo ver heb laten komen, dat ik weer zwakte heb getoond en dat ik niet kon volhouden.

 

 Maar de knop is weer om. Het gaat mij lukken! Net als 9 jaar geleden. En dit keer houd ik vol!

 

Gerelateerde artikelen

26 reacties

  1. Met jouw huidige motivatie zal het je lukken.Mij lukt het ook en ik heb nu zelfs nooit honger.En toch kom ik niets te kort.Dat was vroeger anders. Dus volhouden met die nieuwe levensstijl,onze steun heb je altijd.Succes! Je vader en moeder.

  2. Ach lieve meid, wat een eerlijke blog…ik begrijp volledig wat je bedoelt. Ik heb hetzelfde doel voor 2018; een gezondere leefstijl maar vooral (en dat is zo te lezen ook voor jou niet overbodig), wat liever voor mezelf zijn …dan komt het allemaal goed!

  3. Lieve meid, wat een eerlijke en open blog…het is voor veel mensen herkenbaar denk ik, in elk geval zeker voor mij. Ik heb daarnaast nog een ander voornemen; in 2018 wat lieverd voor mezelf zijn…dan komt de rest ook goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.