Parijse hotspot in Rotterdam

Brasserie Pierre Rotterdam - Parijse hotspot in Rotterdam

Parijse hotspot in Rotterdam

Een van de dingen dat ik graag doe, is door Parijs geïnspireerde plekken in Nederland te ontdekken. Alweer een tijdje geleden ontdekte ik op een zaterdagmiddag een Parijse hotspot in Rotterdam.

Ik woon niet ver van Rotterdam, dus ik breng veel tijd door in deze stad (ook door mijn werk) dat zoveel te bieden heeft voor ieder. Architectuur, musea, de havens, veel winkels en fijne adresjes om iets te drinken of te eten.

Maho, het Maagd van Holland gebied

Het Maho is naar mijn mening een van de gezelligste wijken van Rotterdam. Deze wijk bestaat uit de Pannekoekstraat, Nieuwmarkt en Botersloot. Eerlijk is eerlijk, ik heb Rotterdam niet altijd leuk gevonden, ook al ben ik er geboren en kom ik er mijn hele leven door school en werk. Maar ik ga de stad steeds meer waarderen.

Mijn man en ik liepen de route vanaf de Meent, een mooie winkelstraat,  vol met prachtige winkels zoals Profuomo, Nikkie, American Vintage, Replay, Nespresso, State of the Art, Smaak Amsterdam en de beroemde ijssalon “de IJssalon” dat ik zeer kan aanbevelen (en waar altijd een rij staat).

We staken de zaterdagmarkt op de Blaak over, wat ik meer zou moeten bezoeken vanwege de verscheidenheid aan producten. Rechts liepen we de Pannekoekstraat in, dat ook een veelzijdigheid aan boetiekjes heeft. Op de hoek vind je Brasserie Pierre. Toen we de brasserie binnenstapten, voelde ik alsof we echt in Parijs beland waren. Het interieur is heel Frans, met kleine ronde tafels dicht bij elkaar, houten stoelen en leren banken.

brasserie pierre rotterdam 6 - Parijse hotspot in Rotterdam

Ik hield van de foto’s op het menu en de vele lekkernijen die erop stonden. Ik kon niet kiezen, tot ik zag dat ze “steak tartare” hadden. Steak tartare is een gerecht dat ik niet overal bestel omdat het rauw vlees is. Maar hier, in deze Parijse omgeving, moest ik het bestellen en ik kon zeggen dat ik er met volle teugen van genoot. Mijn man koos de geitenkaas baquette die er ook heerlijk uitzag.

brasserie pierre rotterdam 10 2 - Parijse hotspot in Rotterdam collage brasserie pierre rotterdam 768x330 - Parijse hotspot in Rotterdam

Brasserie Pierre is een erg drukke hotspot en we hadden het geluk dat we een mooie tafel hadden. Ik genoot van de “Parijse” sfeer en het voelde echt alsof we een uur in Parijs waren en niet in Rotterdam 🙂 Het is een plek dat we regelmatig zullen bezoeken, voor een drankje, lunch of diner om even dat Parijse gevoel te krijgen!

Lekker borrelen

Een paar weekjes geleden, zijn we weer geweest, nu voor een borrel en een heerlijk kaasplankje. De zon scheen uitbundig en we konden lekker op het terras zitten. Ik kan echt zeggen dat dit een van mijn favoriete brasseries in Rotterdam is.

Brasserie Pierre Rotterdam 1 1024x735 - Parijse hotspot in Rotterdam

 

Wat is jouw favoriete eettentje?

 

Brasserie Pierre
Pannekoekstraat 38
Rotterdam

pinit fg en rect red 28 - Parijse hotspot in Rotterdam

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst in Rotterdam was. Misschien voor het vliegveld…
    Het wordt dus wel weer eens tijd om er heen te gaan en dan ga ik Brasserie Pierre zeker onthouden!

  2. Wat leuk! Hier wil ik echt eens heen, lijkt me ook heel sfeervol nu dat het winter wordt 🙂 Ik heb niet echt een vast favoriet eettentje maar ik hou wel van het restaurantje/lunchroom Klein Parijs in mijn stad Haarlem. Ook echt een aanrader voor jou! Heel Frans en super sfeervol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.