Parijse Dagdroom | Schrijfster in Parijs

Parijs en schrijven collage 1024x825 - Parijse Dagdroom | Schrijfster in Parijs

Parijse Dagdroom | Schrijfster in Parijs

Een van mijn Parijse dagdroom is om als schrijfster in Parijs te leven. Net als in de film “Midnight in Paris”. Hoe zie ik dat precies voor me?

Hoe zou mijn leven eruit zien?

Het lijkt mij heerlijk om alle tijd van de (Parijse) wereld te hebben en om als schrijfster door het leven te gaan. Ik zou een compleet ander leven hebben dan ik nu heb. Nu heb ik ritme en regelmaat en dan zou ik dat totaal niet meer hebben en waarschijnlijk ook niet meer willen.

Ik zou een appartement huren in het 6e arrondissement, vlakbij het park Jardin du Luxembourg, een van mijn lievelingsparken van Parijs.

‘s Ochtends (vroeg) zou ik beginnen met een heerlijke wandeling om de stad te zien ontwaken en om verse croissantjes bij de boulangerie op de hoek te halen.

Thuis zou ik, bij goed weer, neerstrijken op mijn balkonnetje en genieten van een koffie en croissantjes.

IMG 1922 - Parijse Dagdroom | Schrijfster in Parijs

Ik zou galerieën en musea bezoeken om inspiratie op te doen.

Af en toe zou ik deelnemen aan workshops of cursussen om andere mensen te leren kennen, bijvoorbeeld speciaal voor (beginnende) schrijvers. Boekwinkel Shakespeare & Co. organiseert regelmatig leuke avonden.

Lekker wandelen door Parijs, zonder een doel. Het ontdekken van nieuwe plekjes in de stad, me laten inspireren door het echte Parijse leven.

Lezen in een café als het regent of genieten op het terras als het zonnetje schijnt. Het liefst Café de Flore, gezien de geschiedenis van deze plek. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere leuke café’s.

 

Attachment 1 3 - Parijse Dagdroom | Schrijfster in Parijs

‘s Avonds eet ik thuis. Meestal dan. Ik doe boodschappen bij het supermarktje op de hoek. En mocht ik toch uit eten gaan, dan kies ik voor de steak tartare. Naturellement!

Als het goed weer is, dan maak ik nog een wandeling. Paris by night….magnifique!

Daarna kruip ik achter mijn bureau, met uitzicht op de daken van Parijs, en begin met schrijven…

In het echte leven, gaat mijn wekker om 5.45 uur en ben ik om 18.00 uur weer thuis  en eet ik gekookte aardappelen met een stukje vlees en groenten en bestaat de avond uit sporten, bloggen en Netflix 🙂

Wat is jouw ultieme droom?

 

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Parijse Dagdroom | Schrijfster in Parijs

Gerelateerde artikelen

17 reacties

  1. Heerlijk hè als je zo kan en mag leven! Veel mensen denken dat mijn/ons leven er ook zo ongeveer uitziet (rozengeur en manneschijn) Alleen gaat het “echte” leven ook nog..boodschappen doen, huishoudelijke klusjes, problemen met het huis (in ons geval schimmel, waar je na een jaar nog steeds last van hebt) voor mijn vriend natuurlijk elke dag naar zijn werk en ga zo maar door.

    Daarom komen er ook zo veel mensen van ik vertrek ook weer terug naar NL haha.

    Ik hoop dat je ooit, je droom mag laten uitkomen want het is heel bijzonder om in het buitenland te mogen verblijven. En ik ben reuze benieuwd naar je ervaring!
    Sylvia – alovelyadventure recently posted…Lanzarote van plaats tot plaats: Rancho TexasMy Profile

    1. Dank je wel voor je mooie antwoord Sylvia! Ik besef dat het het niet alleen maar de wereld door de roze bril is. Ik zou ook niet voor heel lang wegblijven en zeker terug komen naar Nederland. Maar het lijkt me zeker een hele ervaring, zeker ook voor jullie! Ben heel benieuwd naar jullie nieuwe ervaring in Portugal!

  2. Heerlijk, zo dagdromen. Ik houd ook van dromen. Mijn droomleven bevind zich voornamelijk thuis. En dan volledig aan het werk aan mijn eigen bedrijf. Dat lijkt me zo heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.