Parijse dagdroom #2

Rue Saint Charles Paris 1024x512 - Parijse dagdroom #2

Parijse dagdroom #2

Gewoon een normale straat in een echte Parijse woonwijk in het 15e arrondissement. De rue Saint-Charles ligt slechts 15 minuten lopen van de Eiffeltoren. Het hotel waar we verblijven is dichtbij het metrostation Charles Michels. Na een rit van 2,5 uur met de Thalys en een half uur met de metro vanaf Gare du Nord, was ik blij dat we waren gearriveerd en we op Place Saint-Charles even op adem konden komen. Ik kijk om mij heen en zie het Parijse leven aan mij voorbij trekken. Voor de groene kiosk stond een rij mensen te wachtten om een krant of tijdschrift te kopen, de cafés zitten vol met lachende mensen.

De straat is lang met veel appartementen en enkele winkels. Een heerlijke geur van versgebakken croissants van de bakker aan de overkant, Le Quartier du Pain, komt me tegemoet.

We zijn in Parijs!

We lopen de hoek om en zien de Eiffeltoren, nou ja, meestal dan. Dit keer zien we  alleen de contouren. Het is mistig. Maar dat mag de pret niet drukken.

Ik voel me gelukkig! Deze dagen in Parijs zullen geweldig zijn. Mijn notitieboekje staat vol ideeën. Er is niet genoeg tijd voor alles, maar wat maakt het uit?

Ik kom terug naar Parijs.

Toujours …

Volgende week kun je de blogs lezen over deze drie dagen in Parijs. 

 

pinit fg en rect red 28 - Parijse dagdroom #2

Gerelateerde artikelen

24 reacties

  1. Ik ben een keer in Parijs geweest en pas dan zie je hoe bijzonder en mooi de stad pas echt is. Een stad vol geschiedenis waar je ook heerlijk kunt shoppen en rond kunt slenteren. Ik hoop er ooit nog eens naartoe te mogen gaan.

  2. Mooie sfeerbeelden van Parijs in de winter, en tja, in dit seizoen horen mist en grauw weer er helaas bij. Maar uiteindelijk gaat niemand voor het weer naar Parijs toch? Fijn dat je genoten hebt en ik kijk uit naar je verdere verhalen.

  3. Oh wat zou ik graag weer naar Parijs willen gaan! Iedere keer ga ik weer naar de website van de Thalys en dan moet ik mij echt inhouden om geen tickets te bestellen.

  4. Wat grappig, die mist! Dat hadden we ook in New York, toen we een boottocht maken en de wolkenkrabbers voor het grootste deel in de mist stonden! Ik ben benieuwd naar je verhalen, ik ga ze lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.