One Little Word 2019: wat is er van terecht gekomen?

pier 569314 640 1 - One Little Word 2019: wat is er van terecht gekomen?

One Little Word 2019: wat is er van terecht gekomen?

In januari deelde ik mijn One Little word voor 2019: ‘Achieve’. Ik schreef een aantal dingen op die ik dit jaar had willen bereiken. En is me dat gelukt?

Mijn doelen voor 2019 waren…

Mijn levensstijl zodanig aanpassen, dat ik deze volhoud en “normaal” worden en dat ik minstens 10 kilo kan afvallen (om mee te beginnen..er moet veel meer af voor een gezond gewicht)

Mijn levensstijl heb ik grotendeels aangepast, maar de kilootjes zitten er helaas nog aan. Toch heb ik in november de knop omgedraaid en heb ik een aantal aanpassingen in mijn levensstijl doorgevoerd. Dat betekent: geen gebak op het werk nemen, een tussendoortje minder, kleinere porties en een dag in de week mag ik ‘cheaten’. Ik moet zeggen dat het al aardig zijn vruchten begint af te brengen. Op dag vier kreeg ik wel hoofdpijn, maar dat kende ik nog van eerdere afvalsessies. Mijn lichaam is aan het afkicken van suiker. Daarna voelde ik me veel beter, fitter en energieker.

Mijn manuscript afmaken. Ja, ik weet dat ik dit al meerdere malen heb gedeeld met jullie, maar nu heb ik eindelijk een plan van aanpak. De maand januari ga ik hier heel goed voor gebruiken.

Het manuscript is niet af, maar ik ben wel voor een groot deel opgeschoten. Ik heb nu meer inzicht hoe ik het boek wil hebben en daar ga ik nu aan werken, naast het Secret project 2020, waar ik hopelijk snel meer over kan vertellen. Door dit project heb ik ook een beter beeld van mijn boek gekregen en hoe ik deze nog kan verbeteren.

Verder gaan met assertiviteit / stresshantering / leren luisteren naar mijzelf.

Ja! 100% gehaald. Ik ben heel blij dat ik hier zo ver mee gekomen ben. In het begin vond ik het wel spannend om soms ‘nee’ te verkopen of voor mijzelf op te komen, maar al doende leert men. En het geeft me zeker minder stress.

Alleen dingen doen waar ik voor de 100% achtersta.

Ook deze heb ik gehaald en heeft ook wel een beetje met het voorgaande punt te maken.

Mijn blog uitbreiden naar een “groter” project. Wat dit precies is, heb ik zelf nog niet helemaal duidelijk voor ogen. In mijn notitieboekje staan nog losse kreten, maar ik hoop hier wel aan te kunnen werken.

Tja, dit is nog een ding. Ik ben hier veel mee bezig, maar ik heb nog niet duidelijk voor ogen, hoe ik het wil gaan aanpakken.

Wat is het mooiste wat jij dit jaar hebt bereikt?

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. Het zijn grote doelen doe je opgesteld hebt, maar je bent al heel ver gekomen. En wat betreft grote projecten, je boek is toch een heel groot project! Je moet niet te veel in één keer willen. Je bent echt goed bezig! En ls je trouwens een keer een leuk projectje voor je blog wilt doen, moet je even kijken bij Linkpizza. Daar staan soms wel leuke opdrachtjes op.
    Iris recently posted…Zo leuk is de Winter!My Profile

  2. Ik sluit mij bij Iris en Christiana aan; heel goed wat je al bereikt hebt en niet te veel in één keer willen. In behapbare subdoelen je doelen bereiken werkt ook heel goed.
    Een nieuw jaar betekent, nieuwe doelen, nieuwe kansen! Met alles wat je het afgelopen jaar (jaren) geleerd hebt, gaat je dat vast lukken!
    Giovanna Jansen recently posted…Terugblik 2019My Profile

  3. Super wat je zo bereikt hebt. Het belangrijkste is vermoedelijk het “nee2 kunnen zeggen, en alleen doen waar je achter staat. Dan volgt je eerste doel, “gewichtreductie” van zelf, maar daar moet je eerst psychisch goed voor in je vel zitten. Dus veel succes. En ook met je schrijfprojekten… ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.