Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Hotel Melia Alicante 1024x680 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Naast Frankrijk, is Spanje een land waar ik ook graag naar toe ga.

Drie jaar geleden hadden we een vakantie in Alicante geboekt en het hotel waar we toen verbleven, was heel goed, maar een tikkeltje tever van het centrum gelegen. Toen we een keer de wandeling maakten, viel mijn oog op een hotel dat pal aan zee lag.
“Ooit zullen we daar verblijven,” zei ik tegen mijn man en hij knikte goedkeurend.
En dit kwam uit. Een jaar later boekten we een verblijf van vijf nachten en vanaf het eerste moment dat ik het hotel binnenkwam, wist ik dat het een goede keuze was. We kwamen aan in de vroege ochtend en de vriendelijke receptioniste bood ons een upgrade van de kamer aan. Deze kamer was onmiddellijk beschikbaar en we zouden uitzicht op zee hebben. Dat klonk als muziek in onze oren. We besloten deze upgrade te nemen en we kregen de sleutel naar de derde verdieping. Toen we de deur openden, geloofden we niet wat we zagen.

De hotelkamer

Deze kamer was een van de mooiste die ik ooit had gezien! Het eerste dat ik zag was het uitzicht vanuit de kamer. Het strand en de zee lagen bijna letterlijk aan mijn voeten.
Vanuit het bed kon ik de zee zien en dat voelde zo goed! Wakker worden met het geluid van de zee is een van de mooiste geluiden. Vanaf het eerste moment dat ik deze kamer binnenkwam, voelde ik me anders. Ontspannen. Vakantietijd!

Hotelkamer Melia Alicante 1024x680 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Uitzicht hotelkamer Melia Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Het zwembad

Hotel Melia Alicante heeft twee zwembaden. Een zwembad zagen we vanuit de hotelkamer. Dit zwembad hoort bij “the Level” (extra diensten zoals een privéreceptie, toegang tot privé zwembad, versneld in-en uitchecken en altijd een kamer met zeezicht). Het andere zwembad ligt meer verscholen, vlakbij de ontbijtzaal.  Aan de voorzijde van het hotel is een groot kunstgrasveld waar je kunt zonnebaden met uitzicht op de haven van Alicante. Een mooie plek om te relaxen.
Er is ook een poolbar waar je kunt genieten van een drankje. Wat ik heel fijn vond was de handdoekenservice. Geen natte handdoeken in je kamer, elke dag kun je weer een nieuwe schone handdoek pakken en het scheelt weer plek in je koffer. Een uitstekende service!

Parasol - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Relaxen aan het zwembad - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Zonneweide hotel Melia Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Zwembad Hotel Melia Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Zwembad Melia Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Playa del Postiguet

Het hotel grenst aan Playa del Postiguet, een strand dat zeer schoon en 900m lang is. Je kunt er heerlijk vertoeven.

Strand Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Playa del Postiguet Alicante 1 1024x768 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Zomerse slippers e1560777939403 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Ontbijt

Het ontbijtbuffet was echt geweldig. Echt teveel keuze 🙂 Champagne, sappen, thee, koffie, Engels ontbijt, pannenkoeken, fruit, gebak, brood, broodjes, eigenlijk teveel om op te noemen. Het hotel houdt ook rekening met allergieën zoals gluten-intolerantie. De meeste tafeltjes hebben uitzicht op de zee. Een perfect uitzicht tijdens dit heerlijke ontbijt.

Ontbijt Melia Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Uitzicht onbijtzaal Melia Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante
Uitzicht vanuit de ontbijtzaal

Omgeving

Het hotel ligt op een perfecte locatie. De haven van Alicante vind je aan de overkant zo ook de boulevard van Alicante, de “Explanada de Espana” met veel restaurants, kleine winkeltjes en toegang tot het oude centrum van Alicante, dat ik zeer kan aanbevelen om te bezoeken. In een apart artikel zal ik hier verder op ingaan.

Haven Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Santa Barbara heuvel Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Melia31 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Melia29 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Centrum Alicante - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Zonsopkomst en zonsondergang

Het zal geen verrassing zijn dat ik dit hotel ten zeerste aanbeveel. De locatie, de prijs en de service zijn perfect! Als je Alicante of de omgeving wilt verkennen of lekker wilt genieten van het strand, is dit een heerlijke plek om te verblijven en een fantastische vakantie te hebben.

Ik bedoel maar…..

Zonsopkomst Alicante 1 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Melia20 1024x768 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

Melia22 768x1024 - Mijn verblijf in het Melia hotel in Alicante

 

Wat is jouw favoriete hotel?

Gerelateerde artikelen

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.