Mijn vakantie op Gran Canaria

Playa del Ingles - Mijn vakantie op Gran Canaria

Mijn vakantie op Gran Canaria

En toen was het zover. De dag dat onze vakantie écht kon gaan beginnen. Door omstandigheden hadden we deze reis laat geboekt en ik moet zeggen: we waren hier ook écht aan toe. Laat ik jullie meenemen naar Gran Canaria.

Hotel

We verbleven in het Labranda Mariete Hotel aan de rand van Playa del Íngles. Een modern, gerenoveerd hotel met vriendelijk personeel, mooie en schone kamers, goed eten en een fijn zwembad waar ik heel wat uurtjes gespendeerd hebt en een fijn dakterras met prachtig uitzicht. Het hotel lag 150m van het strand. Gelukkig maar! Want de plaats zelf, dat vonden we helemaal niks, al was ik hier al wel een beetje op voorbereid. Als je van veel uitgaan houdt, dan ben je hier aan het juiste adres. Maar gelukkig was er nog genoeg moois te ontdekken.

Hotel Labranda Marieta e1570183376616 - Mijn vakantie op Gran Canaria

Standaardkamer Hotel Labranda Marieta - Mijn vakantie op Gran Canaria

Badkamer Hotel Labranda Marieta Hotel - Mijn vakantie op Gran Canaria

Hotellounge Labranda Marieta  - Mijn vakantie op Gran Canaria

Dakterras Labranda Marieta Hotel - Mijn vakantie op Gran Canaria

 

Gezond eten 1024x442 - Mijn vakantie op Gran Canaria

Desserts 1024x442 - Mijn vakantie op Gran Canaria

Uitzicht op zee - Mijn vakantie op Gran Canaria

Boulevard Maspalomas - Mijn vakantie op Gran Canaria

Zonsopkomst - Mijn vakantie op Gran Canaria

We boekten een eilandtour om het grootste Canarische Eiland te gaan ontdekken.

Eilandtour

Sunweb was de organisator van deze tour die ons een hele andere kant van Gran Canaria zou laten zien. De gids, een Nederlander die al 32 jaar op het eiland woont, sprak vol enthousiasme over het heden en verleden op dit eiland. We doorkruisten rotsgebergten, ravijnen, een krater, bossen en uitzichten (op Tenerife!). De gids nam ons mee naar een Canarisch restaurant en tijdens de rit vertelde hij over het leven van de inwoners in de kleine verscholen dorpjes waar we doorheen reden. Stille dorpjes, omringd door vele akkers, de bron van inkomsten aan deze kant van het eiland.

Tufia 1024x512 - Mijn vakantie op Gran Canaria
De grotwoningen in Tufia

Finca Las Vegas 1024x361 - Mijn vakantie op Gran Canaria

We bezochten een Finca met een bananenplantage en proefden deze heerlijke bananen. Pure smaak!

Kathedraal Arucas - Mijn vakantie op Gran Canaria
De kerk van Aracas
Waterval Firgas - Mijn vakantie op Gran Canaria
Firgas

Firgas - Mijn vakantie op Gran Canaria

In het dorpje Firgas, op de Paseo de Gran Canaria, is een 30 meter lange waterval te bewonderen met een monument. Aan een zijde zie je de 22 wapens van alle gemeenten op Gran Canaria en het wapen van het eiland zelf.

Tijdens de tour zagen we hoe de mensen in de grotwoningen woonden (Tufia), we bezochten een prachtige kerk (Aracas) en aanschouwden de brandschade van de bosbranden van vier weken geleden, heel indrukwekkend allemaal.

Bosbranden Gran Canaria 1024x462 - Mijn vakantie op Gran Canaria
De brandschade van de bosbranden

Al met al was dit een prachtige dag en ben ik blij, dat we het eiland ook van een andere (mooiere!) kant hebben kunnen ervaren.

Roque Noble 1024x342 - Mijn vakantie op Gran Canaria
Prachtige natuur van Gran Canaria. Op de middelste foto zie je in de verte het eiland Tenerife liggen.

Roque Noble Gran Canaria 1024x342 - Mijn vakantie op Gran Canaria

Maspalomas duinen

Ons hotel lag vlakbij de Maspalomas duinen. Op een zondag maakten we een strandwandeling richting dit bijzonder natuurreservaat, dat 400 hectare betreft. Het duin bestaat uit organisch zand, een palmbomenbos en een lagune.

Maspalomos duinen - Mijn vakantie op Gran Canaria

Duin Maspalomas - Mijn vakantie op Gran Canaria

De hoofdstad Las Palmas

Met een andere tour gingen we naar de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas waar we de oude wijk Vengueta bezochten. Ik was blij verrast door de mooie architectuur en sfeervolle straatjes. Op een of andere manier had ik mij de hoofdstad heel anders voorgesteld.

Las Palmas architectuur - Mijn vakantie op Gran Canaria

Sint Anna kathedraal - Mijn vakantie op Gran Canaria

kleurrijke straatjes Las Palmas - Mijn vakantie op Gran Canaria

Historie Las Palmas - Mijn vakantie op Gran Canaria

bougainville - Mijn vakantie op Gran Canaria

Puerto de Mógan

We gingen op eigen gelegenheid naar de plaatsje Puerto de Mogan. Dit schattige plaatsje, ook wel “Venetië” genoemd, zal ik in een apart artikel beschrijven.

Aan het zwembad, lekker eten en gewoon genieten!

De rest van de dagen besteedden we aan zwemmen, gezelligheid, lezen en genieten van de rust.

Genieten aan het zwembad e1570182901495 - Mijn vakantie op Gran Canaria

Boeken lezen e1570182910203 - Mijn vakantie op Gran Canaria

Zwembad Labranda Marieta Hotel - Mijn vakantie op Gran Canaria

 

Ben jij weleens op Gran Canaria geweest?

Gerelateerde artikelen

8 reacties

  1. Ik ben twee keer op Gran Canaria geweest en ik vond het geweldig! Die sfeer, de nette hotels, de warme zon, de mooie palmbomen, de mooie bloemen, de kleurrijke huisjes. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Jij hebt ook hele mooie foto’s gemaakt. Puur genieten om er naar te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.