La Rentrée- De start van een nieuw seizoen

georgie cobbs 459520 unsplash 1024x576 - La Rentrée- De start van een nieuw seizoen

La Rentrée- De start van een nieuw seizoen

In Frankrijk heb je het fenomeen la rentrée – het begin van een nieuw seizoen. Het is een geweldige happening aan het begin van een nieuw cultureel seizoen. De kinderen gaan terug naar school met nieuwe kleren, lunchdozen, nieuwe tassen enz. Met een bijna rituele ceremonie opent het nieuwe seizoen in de politiek, op sociaal en cultureel gebied en de media. Het voelt bijna als nieuwjaarsdag in september. Na wekenlang zon, zee en vakantie, is het tijd om terug te gaan naar het werk en naar school. Het normale leven neemt het weer over. De agenda’s worden weer gevuld.

Het fenomeen “la Rentrée”

La rentrée is iets dat ik zo leuk vind aan Frankrijk. Iedereen is hierbij betrokken. Het is ook de periode dat ik mijn blog begon (op Blogger), nu drie jaar geleden! De start van een nieuw seizoen, het begin van iets nieuws. Ik zie dit op een positieve manier, maar voor de Fransen is la rentrée niet altijd een goede periode, zoals wij die eigenlijk ervaren na een heerlijke vakantie. De overvolle agenda, de stress, het vaste ritme, het gevoel van “geleefd worden.”  

Maar wat betekent “la rentrée” voor mij? Ik woon niet in Frankrijk, maar ik heb wel mijn eigen “la rentrée” geïntroduceerd.

Mijn la Rentrée

September issue Harpers Bazaar - La Rentrée- De start van een nieuw seizoen


Het opruimen van mijn kledingkast. Dit is iets wat ik heel graag doe en ik doe het twee keer per jaar. Aan het einde van de winter en aan het einde van de zomer.
Het laatste deel van mijn boek afwerken. Hiervoor ga ik kruizen zetten in mijn agenda dat ik hier genoeg tijd voor vrij ga maken. Waar ik ga schrijven , weet ik nog niet.
Een takenlijst opstellen voor de wintermaanden. Tijdens de wintermaanden ben ik zo productief 🙂
De woonkamer veranderen met accessoires.
Een vakantie boeken.
De septemberuitgaven van de modebladen kopen.
Genieten van een mooi herfstseizoen.

Mijn verjaardag vieren (mijlpaal dit jaar :).
Naar Parijs 🙂 Ik hoop dat dit nog gaat lukken!

Beginnen in mijn bullet journal met de mooie spulletjes die ik heb gewonnen op de blog van Marije.

En wat is jouw doel voor het laatste kwartaal van dit jaar?

pinit fg en rect red 28 - La Rentrée- De start van een nieuw seizoen

Gerelateerde artikelen

10 reacties

  1. Leuk stuk! Ik kende het niet echt, de Rentrée, Maar best fijn om er zo’n startmomentje van te maken. Ik vind het eigenlijk ook wel weer fijn als alles weer ‘gewoon’ loopt. Behalve op de weg dan, het is veel prettiger rijden in de zomervakantie 🙂

  2. Leuk om dit te lezen! Ons doel was om de zolder op te ruimen en de schuur opnieuw in te delen. CHECK! Foto’s ervan komen nog op mijn blog als alles af is… Zo blij met alle ruimte<3

  3. Wat een mooi woord voor ‘een nieuw begin’:) Ik vind de herfst ook altijd een seizoen van een frisse start. Het komende kwartaal wil ik een mooie herfst/winter garderobe opstellen, vaker tekenen en bloggen en weer wat meer gaan sporten.

  4. Wat een leuke blog. Ik kende dat helemaal niet, La rentrée, maar wat mooi om zo het nieuwe seizoen in te gaan, vieren. Het oude eruit, het nieuwe erin.
    Leuk ook om te lezen hoe jij dat zelf vorm gegeven hebt.
    Ik wil voor het einde van dit jaar mijn eerste kinderboek af geschreven hebben, en mijn allereerste boek helemaal herschreven hebben. En mijn hobby/werkkamer goed opgeruimd hebben.
    Giovanna Jansen recently posted…Boeken voor een gelukkiger levenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.