Ik ga weer naar Parijs!

Pont Alexandre III Paris1 - Ik ga weer naar Parijs!

Ik ga weer naar Parijs!

Ik kijk uit het raam en zie de blaadjes aan de bomen verkleuren. Het is nog zonnig weer maar de herfst hangt in de lucht. Ik denk terug aan onze dagen in Parijs in juli. Wat lijkt het toch weer lang geleden. We liepen door de straten, die verguld waren door het zonlicht. Het is een mooie herinnering aan een zomers Parijs. Parijs hebben we nu al in alle seizoenen meegemaakt, behalve de winter. Ik ga weer naar Parijs!

Winter in Parijs

Winter in Parijs…het lijkt me geweldig ook al ben ik niet zo’n wintermens. Maar Parijs maakt dat natuurlijk helemaal goed. Het lijkt mij geweldig om door de straten te struinen in mijn nieuwe winterjas. En om gezellig in cafés te genieten van de warmte en van lekkere drankjes en gerechtjes. Het is totaal afhankelijk van het weer (ik hoop op droog winters weer met een zonnetje) maar ik hoop veel te kunnen gaan wandelen, misschien een museum te bezoeken en te shoppen bij Galeries Lafayette. Ook staat er op mijn lijstje een bezoekje aan Sezane, een Parijs modemerk, dat een prachtige winkel heeft aan de Rue Saint-Fiacre. De website is al een lust voor het oog, laat staan de boetiek. Ook wil ik graag terug naar de Marais. Ik vind dit zo’n inspirerende wijk. De vintage boetiekjes, de fijne lunch adresjes en de prachtige architectuur.

En verder zie ik wel wat er op het Parijse pad komt 🙂

Zoals je wel merkt, ben ik helemaal blij met dit vooruitzicht. Terug naar de stad die ik zo liefheb. Mijn man en ik vertrekken na de kerst voor drie dagen naar Parijs. Fijn erop uit na de feestdagen en nog een feestelijke ambiance in de Lichtstad.

Heb jij weleens een citytrip in de wintermaanden gedaan?

 

Gerelateerde artikelen

13 reacties

  1. Oh. Fijn! Ik word ook gelijk enthousiast van jouw enthousiasme 🙂 Zo’n citytrip in de winter lijkt me ook wel wat. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik dat nog nooit gedaan. Ik ben dus al benieuwd naar je ervaringen!

  2. Wauw, dat klinkt heel gaaf, winter in Parijs! Ik ben ook niet zo van de winter, maar mijn broertje studeert nu voor 4 maanden in Finland dus we zitten erover te denken om toch eens een keer zo’n winterse trip te gaan maken 🙂 Lijkt me wel wat hebben!

  3. Mooie tijd om naar Parijs te gaan, dat moet je echt
    een keer gedaan hebben ! Ik ben er zelf nu in de vroege herfst voor een fotoworkshop. Rond de kerst doe ik zeker ook nog eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.