Het is zover! Mijn 40e verjaardag!

flower 316621 960 720 - Het is zover! Mijn 40e verjaardag!

Het is zover! Mijn 40e verjaardag!

Vandaag vier ik mijn 40e (!)  verjaardag. En ik begin de dag met wat reflectie. Wat heb ik al die jaren geleerd en wat zijn mijn dromen?

Persoonlijk

In mijn tienerjaren was ik een verlegen meisje dat best veel moeite had met de puberteit en al die perikelen daaromheen. Het was niet makkelijk maar nu denk ik dat deze jaren erg leerzaam waren. Ze hebben mij gemaakt tot wat ik nu ben! Soms herinner ik me dat meisje met een bril en een mollig figuur dat niet voor zichzelf opkwam (en hoe anders is dat nu gelukkig!).Tijdens deze jaren was het dagboek van Anne Frank het belangrijkste boek voor mij. Ik herlas het vele malen en kreeg moed van de woorden van een dertien jaar oud meisje dat zich schuilhield.
Ik hield zelf een dagboek bij en schreef elke dag over mijn gevoelens en gedachten.
Het dagboek van Anne Frank was ook de grondlegger van mijn passie voor het schrijven. Ik schreef het manuscript “De nacht die haar leven veranderde” en legde in de kast. Vele jaren later stofte ik het af en nam ik deel aan een schrijfwedstrijd.
Ik won.

De avond die haar leven veranderde 1024x805 - Het is zover! Mijn 40e verjaardag!
Voor meer info klik op het boek 🙂

Schrijven

Schrijven neemt een belangrijke plaats in mijn leven. Vier jaar geleden begon ik een blog. Ik las veel blogs op dat moment en wilde het zelf ook gaan proberen. Mijn eerste blog was een Blogspot-blog en twee jaar geleden nam ik de beslissing om over te gaan op WordPress. Mijn blogs waren toen nog Engelstalig, maar sinds vorig jaar ben ik overgestapt naar het Nederlands omdat ik mijn gevoelens toch beter kan uitdrukken in mijn moedertaal. Ik ben dol op foto’s maken, research doen en natuurlijk schrijven over mode, Parijs, lifestyle en alle andere dingen die op mijn pad komen en dit met mijn lieve lezers te delen. 

Wat zijn mijn dromen?

Mijn allergrootste droom is dat het boek dat ik nu aan het schrijven ben, wordt uitgegeven.

Ik ben bezig met afvallen op dit moment (of mooier gezegd: mijn levensstijl aan het veranderen). Acht jaar geleden verloor ik 25 kilo, maar helaas kwam ik weer op gewicht :). Ik ben heel serieus bezig met het veranderen van mijn levensstijl. Gezond eten, sporten, vooral veel wandelen en krachttraining en mij er verder niet druk om maken, want dat is mijn valkuil.

Ooit wil ik voor een tijdje naar Parijs. Twee weken bijvoorbeeld (meer is vanwege mijn huidige baan niet mogelijk) om voldoende tijd te hebben om het echte “Parijse leven” te ontdekken. Tijdelijk wonen in een echt Parijs appartement met hoge plafonds, visgraatvloeren, witte muren, een klein balkon. En wat zou ik de hele dag doen? Schrijven in cafe’s, meer tijd hebben om de stad te ontdekken en het lokale leven te leven (en wie weet vloeit hier weer een verhaal uit :)). Ik hoop dat ik dit echt een keer kan waarmaken.

Genieten van het uitzicht in Parijs 1024x508 - Het is zover! Mijn 40e verjaardag!

Het lijkt mij ook leuk om weer eens een cursus te gaan volgen. Ik heb mijn oog laten vallen op de cursus Modestylist bij Laudius. Maar eerst wil ik alles op een rijtje hebben en mijn boek afmaken. Dat heeft nu prioriteit.

De droom die al uitgekomen is

Dit jaar kwam er al een droom uit. Een helikoptervlucht boven mijn geliefde Cote d’Azur. Ik moest mijzelf een aantal keren knijpen of dit echt gebeurde en ik heb er zo van genoten (en ik geniet er nog van na!). Een helikoptervlucht is echt iets wat ik altijd al wilde doen.

Helikoptervlucht boven de Cote dAzur 1024x473 - Het is zover! Mijn 40e verjaardag!

Gezegend voelen

Zonder al te zweverig deze post te eindigen: ik voel me een gezegend mens. Ik ben gezond, mijn familie is gezond. Ik voel me gezegend om kansen te krijgen en de mogelijkheid te hebben om ze te pakken! Ik voel me gezegend dat ik de reizen kan maken die ik wil maken. Ik voel me gezegend dat ik een huis en een baan heb. Ik voel me gezegend met mijn lieve familie en vrienden om me heen.

Ik voel me gezegend om vandaag mijn verjaardag te vieren …

En nu is het tijd om de taart te snijden, die mijn moeder gebakken heeft en te  genieten van deze speciale dag !!

xx Darina

 

Gerelateerde artikelen

18 reacties

 1. Van harte Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat al je dromen en wensen mogen uitkomen maar zo te lezen ben je al supergoed op weg!
  Ik wens je veel liefde, gezondheid en veel mooie reisjes naar frankrijk toe. Geniet van vandaag en laat je heerlijk in de watten leggen, je hebt het verdiend

     1. Dank je!! Heb jij jouw boek ook helemaal laten nalezen op spelfouten? Sorry voor al Deze vragen onder jouw artikel…

 2. Een hele gelukkige verjaardag gewenst, Darina!!!
  En wat een mooie post was dit om te lezen. Zo positief. Zo leerrijk! Ik hoop oprecht dat de dromen die je hier hebt neergepend de komende jaren allemaal kunnen uitkomen. En dat we er ook van kunnen blijven mee genieten op je blog 😉

  Geniet nog van je dag!!!

 3. Wat een mooi artikel, en nog van harte gefeliciteerd! Hopelijk heb je een leuke dag gehad 🙂 Ik herken in wat je schrijft, dat je vroeger verlegen was enzo. Zo fijn dat je nu zoveel gegroeid bent en ervoor gaat om je dromen waar te maken. Je bent al zover gekomen en je hebt al prachtige dingen meegemaakt! En wauw, wat gaaf dat je al een boek hebt geschreven 🙂 Hopelijk komt je volgende boek ook snel uit!
  Lianne recently posted…Om trots op te zijn: wat heb ik al allemaal bereikt?My Profile

 4. Hoi Darina! Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een mooi blog waarin je je zegeningen telt en je dromen met ons deelt. Ik hoop dat je boek over niet al te lang uit mag komen en dat je je lekker in je vel zult voelen met je nieuwe levensstijl. Nog vele jaren gewenst (die ik graag meelees op je blog!).
  Josephine recently posted…Soms heb ik het ook wel eens mis…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.