Een zomerdag in Amsterdam

Damrak Amsterdam e1530867346194 - Een zomerdag in Amsterdam

Een zomerdag in Amsterdam

Vorige week donderdag nam ik een extra dag vrij van mijn werk. De weersverwachting deed mij dit besluiten :). Ik besloot om een zomerdag in Amsterdam te gaan beleven. Kijken jullie mee?

Ik weet niet wat het is, maar als ik het Centraal Station uitloop, geeft mij dit een heel fijn gevoel. Ik ben weer in Amsterdam. De stad waaraan ik mijn hart al op jonge leeftijd verloor. De stad waar ik bijna dezelfde gevoelens voor heb als voor Parijs.

Een echt plan voor een zomerdag in Amsterdam had ik niet. Ik besloot om te genieten van de zomerse stadtaferelen en een wandeling te maken en zou wel zien waar deze me zouden brengen. Mijn idee van een stad bezoeken 🙂

Natuurlijk heb ik zo wel mijn favoriete plekken en ken ik de stad best goed. Maar het is ook altijd leuk om weer nieuwe adresjes te ontdekken en dat doe ik ook wel via deze site.

Al moet ik zeggen dat ik tijdens deze zomerdag in Amsterdam niet op jacht ben gegaan voor nieuwe hotspots. Ik ben gaan wandelen, heb een beetje geshopt en heb op een bankje in het zonnetje genoten van het uitzicht en mijn boek. Een fijne, rustige dag.

Zomers Amsterdam in foto’s

Le Pub Leidseplein 1024x1024 - Een zomerdag in Amsterdam

Lunchen deed ik bij le Pub aan het Leidseplein. Dit is een cafe waar ik heel vaak terugkom. Het doet mij aan Parijs denken en dan vooral het uitzicht op het Hirsch gebouw. Tres tres Parisien in Amsterdam!

Hirsch gebouw Amsterdam e1530867519660 - Een zomerdag in Amsterdam

Het Hirsch gebouw aan het Leidseplein uit 1910. Oorspronkelijk zat er een modehuis, nu de Apple store en een bank.

Grachten Amsterdam 1 e1530867743161 - Een zomerdag in Amsterdam

Zomers licht aan de grachten.

Grachtentuin e1530867771381 - Een zomerdag in Amsterdam

Grachtentuintje met mijn twee favoriete tuinplanten. Hortsensia en lavendel.

Marnixstraat Amsterdam e1530867999264 - Een zomerdag in Amsterdam

Een rustige zomermiddag in Amsterdam.

 

Hote lEurope Amsterdam e1530867844440 - Een zomerdag in Amsterdam

Pretty!

 

Staalkade Amsterdam e1530867876918 - Een zomerdag in Amsterdam

Een van mijn favoriete plekjes in Amsterdam is het gebied rondom de Staalstraat. Lekker lezen in het zonnetje en de voetjes even laten rusten 🙂

Staalkade Amsterdam 1 e1530868304237 - Een zomerdag in Amsterdam

Wat een uitzicht!

Balkon uitzicht - Een zomerdag in Amsterdam

Wow, wat een prachtig balkon! Hier zou ik graag mijn kopje koffie wel willen drinken 🙂

 

Amsterdams tafereel e1530868043260 - Een zomerdag in Amsterdam

Een echt Amsterdam tafereel. Ik wandelde over de grachten tot ik dit groene straatje tegenkwam. Wat een oase van rust in het altijd drukke Amsterdam!

 

Leven aan de grachten e1530868090725 - Een zomerdag in Amsterdam

Brouwersgracht Amsterdam e1530868108524 - Een zomerdag in Amsterdam

Brouwersgracht

 

Wat is jouw favoriete stad tijdens de zomermaanden?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Gerelateerde artikelen

17 reacties

  1. Ik moet zeggen dat Ik, geboren Rotterdamse, een natuurlijke afkeer heb van ‘020’ 😉 maar ik merk dat ik wat minder word. Mooie architectuur, veel geschiedenis. Maar nog steeds erg druk, toeristisch en soms een hoog gehalte “nep”. Geef mij maar Rotterdam; ik hou van dat beetje rauwe, de doorzettersmentaliteit, de ‘grounded’ sfeer.

    Mooie foto’s!

    1. Dank je wel! Ik begrijp wel wat je bedoelt. Ik ben ook een geboren Rotterdamse 🙂 en ik zie hoe de stad zich steeds beter (en mooier!) ontwikkelt de laatste jaren. Ik ben Rotterdam ook meer gaan waarderen daardoor, maar Amsterdam blijft favoriet 🙂 Ik haal daar meer inspiratie vandaan.

  2. Wauw wat een mooie foto’s! En wat heerlijk dat je op je vrije dagje naar Amsterdam bent gegaan! Dat wil ik deze zomer ook nog een keer doen 🙂 Gewoon lekker rondlopen en leuke hotspots ontdekken!

  3. Ik ben het voorbije half jaar wel twee keer in Amsterdam geweest, telkens voor een event.

    Ik vind het een prachtige stad. Je hebt het mooi kunnen pakken met je fototoestel!

  4. Wat een mooie plaatjes van Amsterdam . Het doet me inderdaad aan Parijs denken?. Ik zou dit jaar graag nog eens naar Aix -en -Provence gaan. Zo een mooie stad?. Nu ik je foto’s zie denk ik dat we ook maar eens een bezoekje moeten brengen aan Amsterdam .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.