Een Spaanse droom

Alicante balkon - Een Spaanse droom

Een Spaanse droom

Als ik uit het raam kijk, zie ik alleen maar grijze wolken, regendruppels op de ramen en de wind die door de kale bomen waait. Mijn gedachten dwalen af naar de dagen in Alicante, naar de warmte en de mooie kleuren. Het is alweer veels te lang geleden. Een Spaanse droom…

Twee jaar geleden was ik vijf dagen in Alicante. Alicante is een perfecte vakantiebestemming als je van cultuur en zon, zee en strand houdt.  Alicante heeft een oude wijk waar de tijd bijna nog stil staat. Ik hou van de oude huizen waar het schilderwerk van afbladdert. De bloeiende bloemen in terracotta potten op de balkons en op de terrassen. De ramen met luiken … Het wasgoed aan de lijnen …Ik hou van de manier van leven daar. De dag begint met een ontbijt op een terras. Daarna slenteren we door de stad om nieuwe plekken te ontdekken of bekende plekken te herontdekken. We lunchen aan de Passeig Esplanade d’Espanya (de boulevard van Alicante). Gewoon genieten van de kleine dingen!

Siësta tijd!

Tussen de middag is het tijd om het tempo te verlagen. Een goed boek lezen in de schaduw van de oude bomen in het park. Alicante heeft ook interessante musea om te bezoeken, net zoals Museo de Arte Contemporâneo de Alicante (moderne kunst). De stad valt in een langzaam tempo en wordt pas weer wakker in de late middag, wanneer het heerlijk is om een verfrissende ​​duik in zee te nemen. Alicante heeft prachtige stranden. Een van de grootste is het strand is Playa del Postiguet. ‘s Avonds is het leuk om over de Rambla Méndez Nunez te flaneren voordat we naar een van de vele restaurants in de oude stad gaan. Soms is het moeilijk om een ​​keuze te maken uit de vele restaurants, want er zijn zoveel waar je kunt genieten van de lokale gerechten of een heerlijke pizza. Ik kan nog wel honderd dingen opnoemen van Alicante, maar onderstaande foto’s zullen deze Spaanse droom uitbeelden.

Geniet van deze Spaanse droom!

Appartementen Alicante 725x1024 - Een Spaanse droom Architectuur Alicante 767x1024 - Een Spaanse droom

Balkon vol bloemen Alicante 768x1024 - Een Spaanse droom

Fleurige bloemen Alicante 768x1024 - Een Spaanse droom

Dagelijks leven Alicante 768x1024 - Een Spaanse droom

Huis Alicante 768x1024 - Een Spaanse droom

Klein straatje Alicante - Een Spaanse droom

Markt Alicante - Een Spaanse droom

Oleanders 768x1024 - Een Spaanse droom

Oude deur Alicante 768x1024 - Een Spaanse droom

Oude wijk Alicante huizen 768x1024 - Een Spaanse droom

Oude wijk Alicante - Een Spaanse droom

Raam detail Alicante 768x1024 - Een Spaanse droom

Straatje Alicante 768x1024 - Een Spaanse droom

Terras bij huis Alicante 768x1024 - Een Spaanse droom

Terrasjes Alicante - Een Spaanse droom

Vroege ochtend Alicante 660x1024 - Een Spaanse droom

pinit fg en rect red 28 - Een Spaanse droom

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. Ik had nooit gedacht dat ik verliefd zou worden op Spanje. Vorig jaar zijn we er voor het eerst geweest en dan ineens 2maanden?. In april en in september. Heerlijke tijd . Aliicante en Valencia bezocht. Heb een lichte voorkeur voor Valencia . In februari gaan we terug 6 weken naar Spanje ( Javea) . Benieuwd hoe het in de winter gaat meevallen.Ps Spanje is voor mij een ontdekkking, maar Frankrijk blijft toch mijn eerste liefde. ?

    1. Wat leuk dat je verschillende plaatsen in Spanje hebt bezocht en daar een tijdje bent geweest. Dat lijkt mij heerlijk! Fijn vooruitzicht in februari. Ik heb hetzelfde gevoel. Frankrijk blijft ook mijn eerste liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.