Dwalen door Winters Amsterdam

 Winter in Amsterdam 3 e1518344303800 - Dwalen door Winters Amsterdam

Dwalen door Winters Amsterdam

Vorige week vrijdag besloot ik na lang wikken en wegen een dagje naar Amsterdam te gaan. Na een drukke week, had ik wel zin om te dwalen door Winters Amsterdam. Dwaal je met me mee?

In mijn Weekend Diary kon je al een voorproefje lezen van mijn dagje Winters Amsterdam. Ik heb de dag dwalend door Amsterdam doorgebracht en geen een keer Google Maps geraadpleegt. Nu ken ik de stad best goed dus echt verdwalen zal ik niet en hoe erg zou dat dan wel zijn? Mijn wandeling begon, zoals meestal, in de Haarlemmerstraat en daarna langs de grachten.

Winter in Amsterdam 4 - Dwalen door Winters Amsterdam

Ik vind het heerlijk om langs de grachtenhuizen te lopen en deze te bewonderen. Vooral de kleine tuintjes vind ik altijd erg leuk om te zien.

Winter in Amsterdam 5 e1518344278752 - Dwalen door Winters Amsterdam

Gelukkig was er al een beetje voorjaar te bespeuren. Het weerbericht was niet echt gunstig maar er scheen een waterig zonnetje  en zolang het droog was, kon ik lekker doorwandelen.

Winter in Amsterdam 7 - Dwalen door Winters Amsterdam

Hier heb ik echt even van het uitzicht genoten! Totdat de wind me deed besluiten om mijn wandeling voort te zetten.

Collage Winter in Amsterdam 1024x512 - Dwalen door Winters Amsterdam

Hoe Amsterdams wil je het hebben? 🙂

9 Straatjes Amsterdam e1518344316419 - Dwalen door Winters Amsterdam Coffee Company Berenstraat 1024x512 - Dwalen door Winters Amsterdam

Ik kwam in de 9 straatjes terecht, een van mijn favoriete buurtjes van Amsterdam. Omdat ik het intussen toch wel een beetje koud had gekregen, dronk ik een jasmijn-groene thee bij de Coffee Company in de Berenstraat.

Daarna zette ik weer koers richting de grachten…

Winter in Amsterdam 8 e1518344255349 - Dwalen door Winters Amsterdam

…en genoot van de stilte. Zo had ik Amsterdam nog nooit meegemaakt. Het weer was de reden van de stilte en ik genoot ervan. Zo mooi om een foto te schieten zonder mensen erop. Deze foto is een van mijn favorieten die ik heb gemaakt.

Winters Amsterdam 2 e1518344704553 - Dwalen door Winters Amsterdam

Winter in Amsterdam 9 e1518344265793 - Dwalen door Winters Amsterdam

In de Kalverstraat kocht ik een mooie tas, waar ik over vertelde in mijn Weekend Diary. Daarna liep ik naar het Rokin en bewonderde deze vernieuwde straat. Wat moet het hier gezellig zijn van de zomer met al die terrasjes! Ik kan niet wachten!

Cafe de Paris Amsterdam - Dwalen door Winters Amsterdam

De volgende keer als ik in Amsterdam ben, wil ik echt gaan lunchen bij Cafe de Paris op het Rokin!

Omdat het begon te sneeuwen, besloot ik richting CS te gaan en schoot nog deze echte Amsterdamse uitzichten.

Amsterdam canalhouses - Dwalen door Winters Amsterdam

Winter in Amsterdam 10 - Dwalen door Winters Amsterdam

Amsterdam, wat ben je toch mooi!

Vind jij Amsterdam ook zo leuk?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Dwalen door Winters Amsterdam

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. Mooie foto’s! Ik vind Amsterdam echt een prachtige stad door de mooie panden en de leuke grachten. Ik heb door jouw foto’s gelijk zin om weer heen te gaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.