De plekken waar ik mijn boek schrijf

Schrijfplek - De plekken waar ik mijn boek schrijf

De plekken waar ik mijn boek schrijf

Ik vind het zelf heel erg inspirerend om op andere plekken te schrijven dan thuis. Even weg uit je vertrouwde omgeving om tot nieuwe schrijfinspiratie te komen. In dit artikel deel ik de plekken waar ik mijn boek schrijf.

Mijn favoriete schrijfplekken

Mijn werkkamer. Begin dit jaar hebben mijn man en ik een kamer in ons huis gerenoveerd en is het eigenlijk wel mijn werkkamertje geworden. In dit kamertje staan mijn favoriete spulletjes die mij inspireren tijdens het schrijven. Mijn boeken, het Parijs behang, posters, een brocante kapset, een jaren twintig jurk…

In een café. Soms verruil ik de stilte thuis voor het geroezemoes van een café. Ik kies meestal voor de Coffee Company in de Berenstraat in Amsterdam. Dit café is licht, gezellig en heeft goede koffie en ligt in een van mijn favoriete wijken van Amsterdam: de 9 straatjes.

Tuin/woonkamer. Momenteel is de tuin nu ook favoriet om aan mijn boek te werken, nu we een nieuwe plek hebben gecreëerd door middel van tegels, een pallet en loungekussens. Vanaf dit plekje heb ik ook prachtig uitzicht over het water en groen.

Ook schrijf ik graag aan onze grote tafel in de woonkamer. Pot thee binnen handbereik, muziekje aan (sommige stukken in mijn boek kan ik alleen schrijven met muziek) en schrijven maar.

Op het station. Ik hoor je denken 🙂 Op het station schrijven? Jazeker wel! Op Rotterdam Centraal heb je de de Stations Huiskamer. Een café dat je aan thuis doet denken. Er staat een oude ronde eikentafel, een bank en gezellige zitjes. Er zitten veel reizigers die moeten wachten op de trein of mensen die er komen werken. Er zijn voldoende stopcontacten en je kunt er lekker eten en drinken. De sfeer is ontzettend leuk en inspirerend.

Waar ik nog zou willen schrijven

In Parijs! Het lijkt mij geweldig om een paar dagen in Parijs te wonen en te schrijven in de cafés. Ik heb trouwens al een idee voor een tweede boek. Anyway, eerst dit manuscript afschrijven!

Waar schrijf jij het liefst?

pinit fg en rect red 28 - De plekken waar ik mijn boek schrijf

Gerelateerde artikelen

11 reacties

  1. Dat klinken als erg leuke plekken om te schrijven! Ik vind het soms ook heerlijk om gewoon lekker in een café te gaan schrijven 🙂 Wat leuk dat je een eigen werkkamer hebt! Ik heb ook een werkkamer maar die moet nog even onder handen genomen worden (bruine vloerbedekking eruit, likje roze verf op de muren etc) 😉

  2. Oehh ja, die Coffee Company is zeker erg fijn om te werken! Was ook een van mijn favorieten. Heerlijk dat je daarnaast ook een eigen tuin hebt om in te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.