De plekken waar ik aan mijn boek zou willen werken

paper 3242863 640 - De plekken waar ik aan mijn boek zou willen werken

De plekken waar ik aan mijn boek zou willen werken

Mensen vragen weleens: waar schrijf jij je boek? Ik vind dit wel een leuke vraag en het was meteen een inspiratie om een artikel te schrijven over de plekken waar ik aan mijn boek zou willen werken.

Sandhamn. Sinds ik de serie Morder i Sandhamn (The Sandhamn Murders) op Netflix heb gezien, wil ik afreizen naar Sandhamn. Sandhamn is een van de eilandjes die deel uitmaakt van de Zweedse archipel. Ik zou eerst een paar dagen naar Stockholm gaan en dan de ferry nemen naar dit idyllische eiland. Het lijkt mij een perfecte plek om aan mijn boek te werken, te genieten van de prachtige natuur en de nodige rust pakken om inspiratie op te doen. Hier kun je meer lezen over deze mooie plek.

Parijs. Het boek dat ik aan het schrijven ben, speelt zich grotendeels in Parijs af. Tijdens mijn vele bezoekjes aan deze stad, heb ik de locaties in mijn boek bezocht om een reëel beeld te creëren. Maar toch zou het fantastisch zijn als ik een deel van mijn boek in Parijs zou kunnen (af) schrijven. Ik zou dan een appartement huren zodat ik van alle gemakken zou zijn voorzien en ik het leven van een Parisienne zou kunnen nabootsen.

Het Raatshuisje. Op het blog van Simone las ik een artikel over deze idyllische plek, een B&B vlakbij Breda, dus niet heel ver van mijn huis. Een luxe hotelsuite middenin de natuur. Een perfecte plek om aan mijn boek te werken, te genieten van de luxe die ik dan wel nodig heb en de stilte en inspiratie van de natuur.

Nice. Het verhaal dat ik aan het schrijven ben, speelt zich ook af in Nice. Het lijkt me heerlijke om mijn laptop in te pakken, mijn badpak en mijn notitieboek en een paar dagen in Nice door te brengen. Ik heb al heel wat dagen doorgebracht in Nice, dus ik ken de stad op mijn duimpje. Ik zou een appartementje huren in het oude gedeelte. ‘s Ochtends zou ik eerst eten kopen op de markt, de Cours Saleya, daarna mijzelf een paar uur opsluiten in mijn appartement en ‘s middags een verfrissende duik nemen in zee en de dag afsluiten met een heerlijk diner. Klinkt goed toch?

Coffee Company Berenstraat. Dit is de plek, na thuis aan mijn lange leeftafel, waar ik de meeste tijd doorbrengen om aan mijn boek te werken. Het is nu wel weer een tijd geleden dat ik hier met een muntthee aan mijn zijde, aan het typen was. Het is een rustige plek middenin de 9 straatjes, een van mijn favoriete plekken in Amsterdam.

De lange leeftafel. De realiteit is, dat ik meestal aan mijn lange leeftafel de woorden aan het tikken ben, die hopelijk ooit door jullie in boekvorm zullen worden gelezen…

Wat is jouw favoriete werkplek buiten huis?

pinit fg en rect red 28 - De plekken waar ik aan mijn boek zou willen werken

Gerelateerde artikelen

18 reacties

  1. Wat leuk om te lezen! Ik kan me zeker voorstellen dat je graag in Parijs wil schrijven, zeker omdat het verhaal zich daar afspeelt. Vorig jaar heb ik een (gedeelte van) een hoofdstuk dat zich afspeelde in Londen, ook daadwerkelijk in Londen geschreven. Dat was echt heel erg gaaf om te doen. Ik zou graag wat vaker buitenshuis willen schrijven, maar aan de andere kant … ik heb zoveel notitieboekjes en dergelijke, dat het allemaal heel zwaar word om mee te nemen.
    Mirjam recently posted…Boekreview #28 Ver van huis // Charles MartinMy Profile

  2. Leuk!! Ik zou ook dolgraag een boek willen schrijven, heb al zo enorm veel ideeen in mijn hoofd zitten maar heb gewoon totaal geen tijd… Wie weet, ooit! In dat geval zou ik denk ik ergens in Ierland een AirBnB huren in de natuur, zo af en toe er uit. Mijn boek zal ook ongetwijfeld met Ierland te maken hebben dus dan is het de ideale plek.
    Parijs is ook leuk maar ik denk dat ik dan de rust zou missen om te schrijven: veel te veel mooie plekjes om te ontdekken!
    Anne – DItisanne.nl recently posted…Haarlemmermeer: Een tocht door mijn eigen gemeente!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.