Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

De Amsterdame e1544352597280 - Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

Naast Parijs is Amsterdam mijn lievelingsstad en wil ik daar ook zoveel mogelijk over lezen. In Parijs hebben we How to be Parisian, maar er was nog geen boek over de Amsterdame. Je kunt je voorstellen, dat ik heel blij was, toen ik las dat er een boek over de Amsterdame levensstijl uitgegeven zou worden. Ziehier, mijn boek review.

De Amsterdame: een vrouw met klasse, maar wel op sneakers

Waarom zou je een Parisienne willen zijn als je het leven tegemoet kunt gaan als een Amsterdame? En daarvoor hoef je echt niet in onze hoofdstad te wonen, in iedere vrouw schuilt een Amsterdame.
Dit is een handboek voor alle vrouwen die het leven met charme en een dikke vette knipoog tegemoet willen gaan. Op sneakers in plaats van hoge hakken en met bitterballen in plaats van crudité. Na het succes van How to be Parisian vonden Mirjam Deen (1982, kunstcurator) en Lisa Maschhaupt (1986, taxidermist) dat het hoog tijd werd voor een boek over de Amsterdame, een nu nog onbekende term in de Dikke van Dale. Ze heeft stijl, maar maling aan etiquette. En verkiest een bitterbal any day boven een lepel kaviaar. Wie is de Amsterdame? Wat eet ze, en waar? Hoe gedraagt ze zich op een eerste date? In De Amsterdame zijn alle levenswijsheden, ongemakkelijke situaties en ongeschreven regels gebundeld. Aan bod komen haar liefdeslessen, leefstijl, eetgewoontes, liefde voor wijn en de inhoud van haar (koel)kast. Het zijn regels die je aan je laars kunt lappen, maar laat Mirjam en Lisa je dan tenminste vertellen waar je die laars kunt kopen (Bron: Uitgeverij Spectrum)

9789000363445 download 768x1024 - Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

 

Inhoud

Ik laat je een paar pagina’s uit dit leuke boek zien.

Inhoudsopgave de Amsterdame e1544352728641 - Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

De Amsterdame inhoud e1544352757278 - Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

Amsterdame levensstijl e1544352784298 - Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

Amsterdame inspiratie e1544352815755 - Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

Amsterdam inspiratie e1544352837369 - Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

Mijn mening

Hou je van Amsterdam, dan moet je dit boek gelezen hebben. Ik vond het leuk om de “Amsterdame” beter te leren kennen en wat haar drijft. Het is een boek vol zelfspot, handige adresjes waar de Amsterdame graag komt en te lezen over leuke wijsheden over de stad en de lifestyle van de Amsterdame.

De auteurs Lisa Maschhaupt (kapper en preparateur) en Mirjam Deen (kunstcurator) hebben een Amsterdams boek vol Amsterdamse tips & ticks en do’s & don’ts geschreven. Of, zoals ze het zelf omschrijven: “levenswijsheden, ongeschreven regels en aangepaste wetten” (bron: NRC).

Ben je al nieuwsgierig geworden? Het boek is bij de reguliere boekhandel te koop voor 19,99 euro. Leuk als kerstcadeautje!

Zou jij dit boek willen lezen?

 

pinit fg en rect red 28 - Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa Maschhaupt

Gerelateerde artikelen

6 reacties

  1. Interessant! Ik heb eigenlijk helemaal geen beeld van de ‘Amsterdame’. Ze klinkt volgens het boek vrij ongedwongen en onafhankelijk.
    Ik me vraag stiekem wel af hoe je stijlvol kunt zijn, terwijl je daarnaast maling hebt aan etiquette. 😉

    Leuk dat Patisserie Holtkamp erin staat. Zijn gebak en kroketten zijn echt de beste!
    Josephine recently posted…Filmtip met Kerst: DickensianMy Profile

    1. Ik had dat eigenlijk ook niet echt en daarom vond ik het leuk om er eens over te lezen. Je kunt er leuke dingen uithalen, al gaat mijn voorkeur wel uit naar de Parisienne stijl 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.