Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Zitgedeelte woonkamer - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Binnenkijken | Onze nieuwe woonkamer

Eindelijk kan ik dan toch de make over van onze nieuwe woonkamer met jullie delen. Het duurde langer dan gepland, omdat we nog op de gordijnen hebben gewacht die een hele lange levertijd hadden (vier maanden!) en ik het resultaat in een keer wilde laten zien. Maar nu is het dan eindelijk zover! Kijk je mee?

De verbouwing van de woonkamer

Al eerder kon je lezen over de verbouwing van onze keuken en woonkamer, een project waar we in januari aan zijn begonnen. Een project waar ik, ondanks alle troep en twee maanden ‘thuiskamperen’ wel tevreden op terugkijk. Ja, het was zwaar. Ja, het was een rommel, maar we hebben er iets heel moois voor teruggekregen. En nu we door corona toch meer aan huis gekluisterd zijn, kwam het wel heel goed uit, dat we aan het klussen waren. Maar ik laat jullie niet langer in spanning…hier komen de foto’s!

Onze nieuwe woonkamer in foto’s

Salontafel decoratie - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Woonkamer 02 - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Tijdschriften decoratie - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Woonkamer decoratie op krukje - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Marmeren vaas - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Woonkamer Eiffeltoren poster - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Woonkamer hoekje met schrijftafeltje - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Woonkamer schrijftafeltje - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Bloemenplaid - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Ikea lamp - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Marthe de Florian Boldini - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Poster Saint Paul de Vence - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Woonkamer 01 - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Eettafel - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Planten in de woonkamer - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Vitrinekast - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Gedekte eettafel - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Uitzicht op de tuin - Binnenkijken | De make over van de woonkamer

Het stylen van de woonkamer

Ik vind het ontzettend leuk om met interieurstyling bezig te zijn en de woonkamer is ook precies zo geworden, zoals we het vorig jaar rond deze tijd op papier hadden gezet (bizar, dat dit alweer een jaar geleden is!). We houden van een mix van stijlen, landelijk (de meubels), een beetje industrieel (de zwarte lamp), vintage/brocante (het luik en het schrijftafeltje) en gezelligheid door de kleuren die we gebruikt hebben. De groene muur is de Flexa kleur van dit jaar, Tranquil Dawn. De vloer hadden we al en hebben we tijdens het verbouwen heel goed afgedekt. Er waren wel momenten dat ik mij een beetje zorgen maakte of de vloer deze grondige verbouwing goed zou doorstaan, maar dit is gelukkig goed gegaan.

Verder ben ik altijd bezig met styling en zet ik accessoires soms op een andere plek of ik zet er totaal iets anders neer. Het is leuk om een interieur dynamisch te maken, dan verveelt het nooit. Met soms een klein accessoire kun je een totaal andere sfeer creëren. Ik vind het leuk om daar mee bezig te zijn en mij daarin te verdiepen. In januari start ik met de VT Wonen basiscursus interieurstyling. Daar heb ik zo’n zin in!

Het schrijftafeltje

Het schrijftafeltje hebben we op een brocante in januari op de kop getikt. We hadden al wel het idee, om er een oud schrijftafeltje neer te zetten, maar omdat we echt aan een maat gebonden waren, dacht ik dat dit een hele lang zoektocht zou worden. De brocante markt werd in Hoeven (Brabant) gehouden en op een zondag gingen we daar naar toe. We liepen langs de eerste kraam en daar stond het tafeltje. Precies zoals we deze voor ogen hadden. Wit, beschadigd, een item met een verhaal. De verkoopster had een rolmaat en in spanning hebben we het schrijftafeltje opgemeten. Je gelooft het bijna niet, maar deze paste! Het was nog een hele kunst om het schrijftafeltje in de auto te krijgen, maar het is gelukt en nu staat dit prachtexemplaar te pronken in onze nieuwe woonkamer.

Wat vind jij van onze woonkamer?

Gerelateerde artikelen

18 reacties

  1. Leuk geworden. En mooie kleuren. Maar waarom hebben jullie dat nisje achter de keuken? Toch niet alleen voor het tafeltje? Hoeveel vierkante meter is jullie woonkamer ongeveer?

    1. Dank je wel. Het nisje is in de woonkamer en daar zaten planken met een deur voor. Die hebben we weggehaald en zodoende paste het tafeltje erin. De woonkamer is ongeveer 40 vierkante meter groot.

  2. Wat ziet het er gezellig uit! Gordijnen maken het ook helemaal af hè?! Ik heb vorige week een nieuwe kast voor op de slaapkamer besteld en die komt ook pas in februari, maar ja, dan heb je ook wat;-) Dat schrijftafeltje past inderdaad precies, heel leuk staat het!

  3. Wauw, wat heb je alles mooi bij elkaar gevonden! Het is heel sfeervol geworden. Een heerlijk plekje volgens mij. En dat schrijvershoekje ziet er ook erg mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.