5 redenen waarom ik zo van boeken lezen hou

Relaxen met een kop thee - 5 redenen waarom ik zo van boeken lezen hou

5 redenen waarom ik zo van boeken lezen hou

De laatste tijd heb ik mijn leesflow weer goed te pakken, zoals ik in mijn 5 favorieten artikel afgelopen vrijdag schreef. Dit jaar is nog maar zes weken jong en ik heb er al drie uit. Een record! Lezen heb ik altijd heel fijn gevonden maar ik nam er niet altijd de tijd voor. Daar heb ik nu verandering in aangebracht. Maar wat maakt lezen zo fijn? Vandaag deel ik 5 redenen waarom ik zo van boeken lezen hou.

Even helemaal verdwijnen in een andere wereld.

Na een hectische dag vind ik het altijd heerlijk om even naar een andere wereld te ‘verdwijnen’ en zo lekker te ontspannen. Ik lees vooral (feelgood) romans en af en toe een thriller. Het is leuk om dit af te wisselen en niet altijd maar hetzelfde genre te lezen, dat gaat me dan ook vervelen.

Het gevoel dat alleen het boek en ik er even toe doen

Lezen is voor mij echt een ultiem moment voor mijzelf. Theepot en dekentje erbij en genieten van het verhaal. Soms vergeet ik ook echt de tijd en lees ik uren achter elkaar.

Nieuwe dingen leren

Ik lees dus vooral veel (feelgood) romans en haast geen zelfhulpboeken. Toch leer ik uit romans ook dingen of ga ik de dingen anders zien door de personages. Soms inspireert het ook om het anders aan te gaan pakken of in elk geval te proberen.

Ik kan mij beter inleven

Door het lezen verdiep ik me in het leven van anderen, die waarschijnlijk heel anders denken en voelen. Ik vind dit ook een heel interessant aspect. Dan denk ik: zou ik het ook zo doen? Of zou ik dit kunnen proberen om… interessant om mee bezig te zijn.

Ik ben zelf een boek aan het schrijven, dus inspiratie is altijd welkom

Als ik lees, probeer ik ook dingen uit het boek te halen voor het boek dat ik aan het schrijven ben. Het plot, een andere wending, de opbouw van het verhaal.

Hou jij ook zo van lezen?

 

Wil je weten welke boeken ik lees? Volg mij dan op Goodreads.

 

pinit fg en rect red 28 - 5 redenen waarom ik zo van boeken lezen hou

Gerelateerde artikelen

28 reacties

  1. Ik vind lezen ook fijn. Ik lees voornamelijk in de trein, zodat mijn reistijd een beetje van mezelf voelt. Ik heb nu een hele lange reistijd en als gevolg al 8 boeken uit :’) ik had toch liever iets kortere reistijd, haha. Ik lees in de Kobo Plus-app, zo heb ik altijd een boek mee.

    1. Zeker houd ik van lezen! Ik probeer ook bewust leesmomenten te creëren, omdat ik anders sneller naar een serie of film zit te kijken. Dat is toch iets makkelijker dan een boek lezen. Terwijl ik zo kan genieten van lezen en boeken. Vooral het even in een andere wereld zijn, vind ik fijn aan verhalen lezen. Ik moet ook wel zeggen dat ik soms even niet weet wat ik met mezelf aan moet als een boek uit is. Gelukkig is er genoeg om te lezen!
      Marloes recently posted…Melissa Daley – Molly & het kattencaféMy Profile

    1. Ik lees veel te weinig. Eigenlijk nooit. Alleen op vakantie. Het klinkt misschien stom, maar ik kan de aandacht niet zo lang bij een boek houden. Best wel jammer…

  2. Ik lees ook heel graag, neem er vaak te weinig tijd voor, maar ik probeer dit jaar op 52 boeken te komen, d.i.1 boek per week. In januari las ik er 5, dus ben ik op schema. Maar ik lees er altijd meerdere tegelijker tijd. Feelgood in bed, verder literatuur, nederlands, duits of engels. Ook heb ik altijd een boek voor onderweg. Want als je die tijd optelt, is het toch best veel. Succes met lezen en ik zoek je bij goodreads op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.