5 redenen waarom ik van Parijs houd

Parijs Eiffeltoren - 5 redenen waarom ik van Parijs houd

5 redenen waarom ik van Parijs houd

Parijs is een van mijn favoriete steden. Sinds het eerste bezoek aan deze prachtige stad ben ik verliefd. Verliefd op Parijs. Dat kun je op dit blog wel regelmatig lezen. Er zijn zoveel redenen op te noemen, maar voor nu deel ik de 5 redenen waarom ik van Parijs houd.

Als ik in Parijs ben, voelt het alsof ik thuiskom. Dwalen door de straten, waar al vele voetstappen van mij liggen. Ik geniet van deze momenten, de uitzichten, de Parijzenaars, de schoonheid om me heen. Ik loop vaak zonder plattegrond en laat me leiden door wat ik zie. Zo ontdekte ik dit prachtig appartement vorig jaar november.

De bakkerijen. Ik hou van de schattige kleine bakkerijen met haar vele lekkernijen, zoals de tartelettes en de baguettes. De geur van vers gebakken croissants die in de straatjes hangt is bijna niet te weerstaan.

De architectuur. In mijn foto archief vind je heel veel foto’s met de Parijse “Haussmann” appartementen met de schattige balkonnetjes.

De verscheidenheid aan musea. Parijs biedt veel musea, voor elk wat wils! Kunst, mode, geschiedenis … noem maar op, Parijs heeft het allemaal!

Cafés. Daar zijn er genoeg van in Parijs! Een van mijn favoriete cafés in Parijs is “le Grand Corona” (3, Place de l’Alma) waar ze ook een heerlijke zalm sandwich serveren.

Ben je ooit in Parijs geweest? Wat vond je het meest leuke aan deze stad?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. Ik kan me helemaal vinden in jouw 5 redenen. Ik hou gewoon van die stad.Je kunt er zoveel doen. Het is vooral de sfeer die er hangt. Ben ik nog niet ergens anders tegengekomen .

  2. Ik kan niet anders dan deze punten volledig beamen. Parijs is zo’n mooie stad met een heerlijke sfeer. Ik wil graag weer eens teruggaan. Maar helaas, wat Josephine ook zegt, is Parijs niet altijd even betaalbaar 😉

  3. Het is wel de bedoeling dat we dit jaar een paar dagen weggaan, en daar is Parijs al een paar keer voorbij gekomen. Ik heb niks met Frankrijk, Frans of Parijs, maar voor de geur van vers brood doe ik dan wel weer veel. Dus wie weet. Je brengt me wel in de verleiding, zo. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.