5 favorieten van de week #73

books 2569052 640 - 5 favorieten van de week #73

5 favorieten van de week #73

Een week waarin ik, naast het werken, verder ging met het opruimen van de kasten. Ik ben al heel ver en ben blij als dit klusje achter de rug is, want ik ben wel weer even klaar met het opruimen. Maar het resultaat mag er wel zijn en dat motiveert me dan wel weer om door te gaan. Verder kunnen we toch nog steeds niet veel doen, dus dan kan het maar klaar zijn als het leven ooit weer enigzins normaal wordt. Verder las ik veel en nam ik mijn rust en verzamelde ik weer 5 favorieten van de week. Kijk je mee?

#1 Vorige week liet ik al zien dat we een tajine hebben aangeschaft. Vandaag laat ik ons eerste tajine gerecht zien. Wat hebben we ervan genoten. Pure smaak en je kunt er zoveel kanten mee op!

Tajine gerecht - 5 favorieten van de week #73

Ingredienten: Zoete aardappel, paprika, tomaten, abrikozen, ras el hanout kruiden, rode ui, runderreepjes en olijven. Alles in grove stukken snijden en een paar uurtjes laten sudderen op laag vuur. Af en toe kijken of er een beetje water bij moet.

#2 De laatste tijd ben ik helemaal gek op het maken van moodboards. Eerder dit jaar maakte ik een grote met plaatjes uit woonmagazines. Nu maak ik ze digitaal. Wat vind jij van dit moodboard?

Moodboard Parisien 636x1024 - 5 favorieten van de week #73

 

#3 Ik heb een vazen tik, maar probeer er niet teveel aan te schaffen, want ik heb geen idee waar ik ze kwijt moet. Maar leuk is deze wel (Bloomingville) en een echt eyecatcher!

bloomingville vaas wit 5711173250011 - 5 favorieten van de week #73

#4 Inside Closet is een van mijn favoriete sites voor inspiratie. Regelmatig worden er nieuwe interviews gepubliceerd. Een daarvan is van kunstenares Pauline Furman, een 33 jarige Frans beeldend kunstenaar en decorontwerper. Zij maakt ontwerpen van textiel en dan vooral van fluweel. Haar schilderijen tonen persoonlijke verhalen. Ik vind ze echt prachtig en origineel en zie zeker zo’n schilderij een keer in ons interieur verschijnen.

PAULINE FURMAN 2020 LOEIL DAURORE - 5 favorieten van de week #73
Copyright: Inside Closet

#5 Boek: Met Parijse pen door Margot Dijkgraaf en Bart Koetsier

Margot Dijkgraaf Bart Koetsier Met Parijse pen - 5 favorieten van de week #73

Ontdek Parijs met literaire grootheden als toergids.
Ontdek een nieuw Parijs in de voetstappen van beroemde schrijvers: aan de hand van Patrick Modiano ontdekken we een ander Montmartre, Remco Campert laat ons de destijds arme oostkant van de stad zien, Michel Houellebecq leidt ons van de Parijse hoogbouw bij de périphérique naar de Sorbonne, Leïla Slimani volgen we van Pigalle naar de Champs-Elysées, en met Adriaan van Dis wandelen we van het rijke Jardin de Luxembourg naar Château-Rouge, de Afrikaanse wijk.
Parijs is een stad met enorme contrasten, een stad van rijkdom en extreme armoede. Je vindt er de hipste cafés, maar ook minuscule, donkere kroegen met een hoogbejaarde dame achter de toog, een veel te dikke kater aan haar zijde. Het verleden is direct of indirect nog zichtbaar in het straatbeeld van Parijs. Je kunt jezelf verliezen in de grote stad, je verloren voelen, je kunt dwalen om te verdwalen, dingen vinden waarvan je niet wist dat je ze zocht, scènes zien die je nooit eerder hebt gezien (bron: Frankrijkboeken)

 

Artikelen die deze week zijn verschenen

La vie Parisienne | Stijlvol cocoonen

Mijn leesgewoonten

Fijn weekend!

 

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.