15 Tips Om Je Meer Te Focussen op Selfcare

flower 215565 640 1 - 15 Tips Om Je Meer Te Focussen op Selfcare

15 Tips Om Je Meer Te Focussen op Selfcare

Het is december en dat betekent niet alleen de gezelligheid omtrent de feestdagen maar ook de drukte van alle organisatie en werk dat op tijd af moet (lees: eindejaars deadlines). Ik merk, dat ik in deze periode vaker moe ben en op dit moment ook snotverkouden ben. Het is wel duidelijk: ik zou veel meer aan selfcare moeten doen. En niet alleen in december, maar het hele jaar door. Misschien is dit ook wel heel herkenbaar voor jou en deel ik dus 15 tips om je meer te focussen op selfcare.

 1. Lees een nieuw boek.
 2. Maak een mooie wandeling.
 3. Schrijf alles van je af in een mooi notitieboek.
 4. Maak een gezonde smoothie.
 5. Bereid je lievelingsmaaltijd en geniet!
 6. Koop een mooie bos bloemen voor jezelf.
 7. Zet je telefoon op vliegtuigmodus en berg deze op, zodat je niet in de verleiding komt, om toch  te kijken.
 8. Droom weg bij de mooie plaatjes op Pinterest.
 9. Ruim je kledingkast op en bedenk nieuwe outfits.
 10. Ga naar de stad en trakteer jezelf op een lekkere koffie of thee in je favoriete café.
 11. Doe aan yoga/meditatie.
 12. Zet je lievelingsmuziek op en doe een dansje 🙂
 13. Doe een gezichtsmasker op en doezel lekker weg.
 14. Koop een stapel tijdschriften en kruip lekker op de bank met een dekentje en een grote pot thee.
 15. Bekijk je (vakantie) foto’s en denk terug aan de mooie herinneringen.

Meer lezen over selfcare

Laatst zag ik een boek over dit onderwerp dat mij  heel interessant lijkt om te lezen: De Extreme Selfcare Methode geschreven door Cheryl Richardson. Balans, rust en liefde in je leven is toch iets waar we meer aandacht aan zouden moeten besteden.

Op Pinterest is ook een hoop te vinden omtrent dit onderwerp. Deze 30 dagen challenge op het gebied van selfcare is er wel een die ik zou willen proberen.

Wat is jullie tip om aan selfcare te doen?

BewarenBewaren

Gerelateerde artikelen

22 reacties

 1. Ik ben zo blij dat het vrijdag is. Nog 1 dagje werken en dan kan ik eindelijk wat self care toepassen. Ik denk dat ik voor een lekkere wandeling ga.

 2. Goed idee. Ik bouw altijd rust in rond de laatste twee weken van het jaar; zo zorg ik er altijd voor dat ik geen afspraken heb buiten vrienden en familie. Heerlijk! En gelukkig heb ik ook meestal alle kerstcadeautjes ruim op tijd binnen, dus geen stress…

  Een boek lezen is voor mij de beste ontspanning! 🙂
  Josephine recently posted…Zo maak je zelf een victoriaanse kerstkransMy Profile

 3. Allemaal hele fijne tips die ik regelmatig toepas en waarvan ik weet dat ze echt helpen. Puur het feit dat ik op zo’n moment bewust voor mezelf kies, doet me al heel goed!

 4. Doe dat waarvan jij echt gelukkig en blij wordt. Dat is ook 100% selfcare. EN geeft energie. Succes met je verkoudheid en vermoeidheid. Slik desnoods extra vitamine.

 5. Leuk artikel! Voor mij is rust en tijd voor mijn hobbies superbelangrijk. Als ik niet sport en geen tijd heb om te lezen oid dan zit ik helemaal niet lekker in mijn vel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.