10 Redenen Waarom ik van Amsterdam Houd

 

IMG 8321 - 10 Redenen Waarom ik van Amsterdam Houd

10 Redenen Waarom ik van Amsterdam Houd

Ik besefte me dat het lang geleden was dat ik een artikel over Amsterdam heb geschreven.  Sinds mijn tienerjaren kom ik graag in onze hoofstad. ga ik graag naar Amsterdam. Elke keer als ik in deze prachtige stad ben, heb ik de intentie om het meer te bezoeken, langs de grachten te wandelen en te genieten van de bezienswaardigheden van de grachten. Er is zoveel te zien en nog zoveel te ontdekken. Vandaag deel ik de 10 redenen waarom ik van Amsterdam houd.

Amsterdam

Zelfs als het regent, is Amsterdam een ​​prachtige stad om te bezoeken. Hoewel ik dol ben op zonnige dagen, is de stad ook erg mooi als het regent (en je je lekker kan verschuilen in een van de vele koffie cafeetjes :))

Grachtengordel van Amsterdam. Ik kan uren langs de grachten zwerven en nieuwe straten en boetieks ontdekken en de huizen met geschiedenis bewonderen!

Amsterdam - 10 Redenen Waarom ik van Amsterdam Houd

Het tassenmuseum: “Tassenmuseum Hendrikje”. Ik heb vele malen bezocht omdat ik een grote tassenliefhebber ben! Het is interessant om te leren over de geschiedenis van tassen en het museum organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen. Zeker een bezoek waard! (Herengracht 573).

De “9 Straatjes”.  Als ik door deze negen straten loop, voel ik dat ik in Parijs loop. De kleine boetieks, de café’s, de knusheid. Hier kun je meer lezen over deze unieke straatjes.

Als ik in Amsterdam ben, voel ik bijna dat ik op een andere planeet beland ben. Het is erg internationaal, maar in sommige wijken krijg ik juist het gevoel dat ik in een dorp ben. Ik hou van deze veelzijdigheid in een stad.

Mijn favoriete plek in Amsterdam is het uitzicht vanaf de brug “Papiermolensluis” op de hoek van de Prinsengracht en de Brouwersgracht. Je hebt een prachtig uitzicht op de grachten en Café Papeneiland, een authentiek Amsterdams café sinds 1642!

Amsterdam canalview - 10 Redenen Waarom ik van Amsterdam Houd

Tijdens de lunch geniet ik vaak een frietje. Ik zal mijn “geheime” adres voor de beste friet in de stad delen (naar mijn mening!): “Frietsteeg”, Heisteeg 3

Frietsteeg Amsterdam - 10 Redenen Waarom ik van Amsterdam Houd

Tijdens zonnige dagen hou ik ervan om op een bankje te zitten aan het “Spui”, omringd door de boekhandels en bedrijvigheid.

De vele musea. Ik tipte al het tassenmuseum “Hendrikje”. Museum van Loon heb ik vorig jaar bezocht. Museum Willet-Holthuysen en ‘t Grachtenhuis staan nog op mijn lijstje “te bezoeken musea in Amsterdam.”

Mijn favoriete winkelstraat is de Haarlemmerstraat met een verscheidenheid aan (vintage) winkels, café’s en restaurants.

Wat vind jij leuk aan Amsterdam? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - 10 Redenen Waarom ik van Amsterdam Houd

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. Leuke tips deel je hier. Dat frietjesadres ga ik zeker onthouden. Ik hou ook enorm van Amsterdam. Het is er gewoon altijd gezellig en er valt constant wel iets te beleven. Heerlijk gewoon!

  2. Amsterdam is ook echt “mijn” stad in Nederland. Ik vind Oost en dan het Weesperzijde gebied het mooiste van Amsterdam. De Amstel die daar samenkomt met de typisch Amsterdamse bouwstijl vind ik elke keer weer zo mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.