Vijf Keer Typisch Parijs #1

france 2542658 640 1 - Vijf Keer Typisch Parijs #1 

Vijf Keer Typisch Parijs #1

Toen ik nog in het Engels blogde, had ik een rubriek “5 Parisian Things”. Het lijkt mij leuk om deze rubriek voor te zetten en heb deze omgedoopt tot ” Vijf Keer Typisch Parijs.”

Parijs is de stad waar ik zoveel inspiratie vandaan haal. Als ik door de wijken loop, vertelt de stad haar verhaal zelf. Ik ben nu een paar keer in Parijs geweest en heb daardoor honderden foto’s verzameld die ik graag met jullie deel.

 Typisch Parijs  - Vijf Keer Typisch Parijs #1

Van links naar rechts

Ik ben dol op boekenwinkeltjes en dan voor de antiquariaten. In de straat van het hotel in Parijs, waar wij altijd verblijven, is zo’n klein winkeltje te vinden. De geur van de boeken, lekker snuffelen en wie weet, het boek vinden, waar je misschien al heel lang naar zocht.

Koffie drinken en plannen maken voor een dagje Parijs. Het is soms moeilijk om een keuze te maken. Toen ik deze foto maakten, gingen we de Marais ontdekken. Toen we vorig jaar in november in Parijs waren, zijn we ook weer naar de Marais gegaan en ik blijf dit een hele leuke wijk vinden.

De Eiffeltoren. Do I need to say more :). De Eiffeltoren is altijd het eerste dat mijn man en ik bezoeken als we in Parijs zijn. Ons hotel is op 15 minuten lopen en het is een mooie route. Het is ook onze speciale plek omdat ik onder de Eiffeltoren ten huwelijk ben gevraagd. Helaas is het nu afgesloten en kun je alleen nog maar met een ticket onder de Eiffeltoren lopen.

Deze stalen leuning kun je vinden als je de vele trappen naar Montmartre neemt. Het is een hele work out, maar de moeite waard 🙂

De zon die door de bomen schijnt en een prachtig Parijs appartementencomplex. Ik kan intens genieten van een zonnig Parijs en talloze foto’s te maken. De stad is zo fotogeniek! Daarbij houd ik enorm van de architectuur van Parijs.

 

pinit fg en rect red 28 - Vijf Keer Typisch Parijs #1

Gerelateerde artikelen

16 reacties

  1. De laatste keer dat ik in Parijs was zag ik dat de Eiffeltoren volledig was afgesloten en dat je er enkel nog onder kon met een pasje. Begrijpelijk qua veiligheid en dergelijke, maar ook wel jammer. En zo lelijk, al die hekken die ze er nu rondom hebben geplaatst. De trappen naar de Montmartre zijn inderdaad een hele workout. Gelukkig kan je daarboven wel uitrusten met een mooi uitzicht 😉

    1. Ik was in november in Parijs en heb de lelijke hekken ook gezien. Ze gaan het in de toekomst van glas maken. Jammer dat het zo moet. Het was altijd leuk om onder de Eiffeltoren te kunnen staan.

  2. Wat een prachtige fotoo’s! Ik krijg van je artikel echt zin om ook weer eens naar Parijs te gaan en onder andere de Eiffeltoren weer eens te bezoeken. Vooral met een zonnetje erbij vind ik de stad geweldig. Wat jammer trouwens dat je alleen nog met een ticket onder de Eiffeltoren door kunt lopen. Dat wist ik niet.
    Romy recently posted…Outfit | Roze trui en (nep)leren rokjeMy Profile

  3. Leuk! Parijs ben ik echt járen geleden geweest toen ik een jaar of 12 was volgens mij. De Eiffeltoren is prachtig, hoewel mijn voorkeur altijd uitging naar de Sacré Coeur. Heb er nog beeldjes van staan in mijn boekenkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.