Photo Diary | Een dagje naar Amsterdam

Photo Diary | Een dagje naar Amsterdam

Vorige week zaterdag beloofde het een prachtige dag te worden dus togen mijn man en ik naar Amsterdam. In mijn Weekend Diary heb ik al een voorproefje laten zien. In deze photo diary neem ik jullie mee naar een dagje naar Amsterdam.

We beginnen de dag met een lekkere koffie bij “Het Groene Paleis” op het Rokin. Ik kies voor een latte macchiato. Het Groene Paleis is een ruim etablissement met een grote leestafel en gezellige zitjes met uitzicht op het vernieuwde Rokin. Het Groene Paleis is heropend, nadat het in 1903 (!) haar deuren heeft gesloten. Het is zeker een mooie locatie om je dag te beginnen met een heerlijk ontbijtje of alleen koffie of thee, om te lunchen, te dineren of even de benen te laten rusten na een wandeling of shopsessie.

We lopen langs het Rokin, verder de grachten op. Welkom in ons nieuwe stulpje 🙂 Grapje. Het leek me leuk om even op het bordes van een prachtig grachtenpand te poseren.

Hier word ik altijd zo vrolijk van!

We lunchen bij “SLA” in de Utrechtsestraat. We kiezen allebei voor de Winter Detox salade die ontzettend lekker smaakt.

We wandelen weer verder over de grachten. Rechts, bij de rode vlaggen, is het Tassenmuseum Hendrikje. Zij hebben een gedeelte van het museum onlangs gerenoveerd. Het is echt een aanrader om dit museum te bezoeken als je, net als ik, veel van tassen houdt.

Ik hou van het fotograferen van zulke reflecties in het water.

Het is me weer gelukt om een foto te maken zonder mensen erop. Dit blijft toch heel bijzonder in zo’n drukke stad als Amsterdam.

We belanden in de “9 Straatjes” waar deze gebakjes mijn aandacht trekken. Een combinatie van frambozen, crème en macarons. De volgende keer ga ik voor de bijl 🙂

Niets anders dan liefde voor deze grachtenpandjes.

Even terug in de tijd….

Na een lange wandeling, zijn we wel toe aan een terrasje. Het Leidseplein is gevuld met mensen met dezelfde gedachte 🙂 Gelukkig komt er snel een plekje vrij in de zon bij Café de Waard.

De zon verstopt zich achter de Stadsschouwburg en het wordt voelbaar frisser. We besluiten nog een ommetje te maken en lopen langs het Rijksmuseum.

Het Spiegelkwartier heb ik herontdekt. Wat een leuke straatjes, met vele antiek – en vintagewinkeltjes en een gezellige sfeer.

De volgende stop is het Rembrandtplein, waar we onszelf trakteren op Amsterdamse bitterballen.

Omdat we nog tijd hebben, voordat we gaan dineren, lopen we richting de Staalstraat. Daar vind je een heel leuk vintagewinkeltje, “Retro & Chic”.

En een heel mooi uitzicht op de Zuiderkerk.

De avondzon is prachig en het wordt echt tijd om richting het Rokin te lopen, want we hebben om 18.00 uur gereserveerd bij Café de Paris.

Het vernieuwde Rokin. Ik kan niet wachten tot het voorjaar/zomer is en de terrasjes hier gezellig vol zullen zitten.

Ik heb al heel lang de wens om te eten bij Cafe de Paris en nu was het zover. Het is een groot, maar wel sfeervol restaurant met een bovenverdieping met gezellige houten tafeltjes en stoeltjes. De menukaart is best uitgebreid met heerlijke Franse gerechten. Ik kies voor de uiensoep, steak tartare met friet en citroen cheesecake. De hele avond voldoet aan mijn verwachtingen. We komen zeker terug!

We eindigen de dag op dezelfde plek als we deze begonnen zijn. Met dit prachtige uitzicht.

Amsterdam, wat ben je toch mooi!

 

BewarenBewaren

Please follow and like us:

Gerelateerde artikelen

8 reacties

  1. Dat klinkt als een super fijn dagje. En het ziet er ook zo uit. Amsterdam staat nog op mijn to-do lijstje voor dit jaar dus ik heb deze post weer met alle plezier gelezen. Wat een fantastische stad is het toch!

  2. Mooi he, dat je in Amsterdam zoveel mogelijkheden hebt, dat je nergens geweets bent waar wij altijd naar toe gaan. Da’s mooi, want zo zie ik Amsterdam ook eens door andere ogen. Wij gaan vaak naar Nieuwmarkt, Rozengracht en de Utrechtse straat. Natuurlijk ook Rokin/Damrak/Kalverstraat, maar daar ontkom je bijna niet aan. Mooie foto’s! Het is ook een mooie stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.