Parijs Do’s & Dont’s

 Parijs Do's & Dont's

Parijs Do’s & Dont’s

De laatste paar jaren bezoek ik Parijs zeker 1x per jaar. Dit jaar zelfs twee keer. Zo heb ik al wat ervaringen met deze stad die me toch elke keer weer verrast. Vandaag deel ik een paar Parijs do’s en dont’s.

Parijs do’s

Pak de metro

Als je weinig tijd hebt en toch veel wilt zien, pak dan de metro. Het Parijse metro netwerk is zeer uitgebreid maar niet moelijk. Je kunt de Paris Visit Card kopen waar je in de zones 1-3 onbeperkt voor 3 dagen kunt reizen.

Parijs Do's & Dont's

Hotel

Boek een hotel in een wijk waar veel de “locals” wonen om het authentieke Parijse leven te beleven. Wij verblijven bijvoorbeeld altijd in het 15e arrondissement en dineren vaak in het restaurant waar de buurtgenoten ook altijd komen. De Eiffeltoren is maar op 15 minuten wandelen.

Wijn bestellen

Als je wijn wilt drinken, is het voordeliger om dit per fles te bestellen in plaats van per glas. Het klinkt misschien een beetje decadent, maar het scheelt echt in je portemonnee!

Lunchen in het park

Als het mooi weer is, is het erg leuk om te pick nicken in het park. Koop in de supermarkt een baguette, kaas, drinken en wat fruit en geniet van al dat lekkers in een van de vele Parijse parken.

Parijs Do's & Dont's

Midnight in Paris

Parijs tijdens de donkere uurtjes is magisch. Parijs heeft ’s avonds en ’s nachts zo’n aparte sfeer, die kun je echt niet missen. Mijn idee is om lekker uit eten te gaan in een brasserie en daarna een wandeling maken door Saint Germain des Pres of het Quartier Latin. Daarna is het tijd voor een drankje in een van de vele (wijn) cafe’s van Parijs.

Begroet de Fransen altijd in het Frans.

Zeg altijd “bonjour” (goededag) of “bonsoir” (goedenavond) als je een restaurant of winkel in loopt. Het is beleefd om dat te doen (niet alleen in Frankrijk!) en het kan gebeuren dat je hierdoor een betere service aangeboden krijgt.

Wandel, wandel, wandel!

Als je meer tijd hebt in Parijs, dan is het geweldig om de stad al wandelend te ontdekken. Al wandelend ervaar je het echte Parijs. Ik hou er zelf erg van om het lokale leven te aanschouwen. Parijzenaars die hun boodschappen halen (wat stoppen ze in hun mandje?), genieten van de herfst zonnestralen op een terras, de krant lezen of lekker door de stad kuieren.

Parijs Do's & Dont's

Negeer de straatverkopers

Toen ik in juni in Parijs was, vielen me de vele straatverkopers op. Het zijn niet alleen de verkopers met de Eiffeltorens of andere souvenirs maar het kan gebeuren dat je wordt aangesproken door mensen die je handtekening willen. DOE DIT NIET! Negeer ze en loop verder.

Parijs dont’s

Winkelen op zondag

Niet alle winkels zijn open op zondag, behalve in de Marais. Maar het kan zo gebeuren dat het weer allemaal veranderd dus check deze site voor de updates omtrent de openingstijden in Parijs.

Haast hebben

Maak je niet druk als je lang moet wachten tot een ober je bestelling komt opnemen of de tijd dat je moet wachten op je bestelling. Dit is een sociaal gebeuren en niet waard om haastig te doen.

Tasjesdieven

Een cliche, maar pas op je spullen, vooral in de metro!

Niet alleen de hotspots bezoeken

Creëer je eigen Parijs! Zoek op internet (Pinterest!) naar hidden gems van Parijs en stippel een route uit. Het is ontzettend leuk om zo de minder bekende plekjes van Parijs te ontdekken en zo de stad een beetje eigen te maken.

Bestel geen fles water…

…in een restaurant behalve als je koolzuur water wilt drinken Bestel anders een “carafe d’eau.” Het is heerlijk water en gratis!

Baguettes

Koop geen baguette “ordinaire” maar bestel een  “tradition” in de boulangerie op de hoek.

Heb jij nog een goede Parijs tip?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Parijs Do's & Dont's

Please follow and like us:
error

Gerelateerde artikelen

12 reacties

  1. Ik vind Parijs ook heerlijk! Savonds vond ik het leuk om in de buurt van de Eiffeltoren te vertoeven. Dan kon je suikerspinnen kopen en had je heerlijke kraampjes

  2. Ik ben echt dol op Parijs. Ben er nu 5 keer geweest en de volgende trip staat ook weer op de planning. Ik weet niet precies wat mij zo trekt maar ik blijf nieuwe dingen ontdekken. Mooie foto’s en handige tips! <3

  3. Ik heb ook ooit zo’n do’s en dont’s artikeltje gemaakt en veel komt wel overeen, je moet idd echt die vervelende straatverkopers negeren. Brrr, wat een vervelende mannetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.