Mediteren aan zee

Playa Blanca Lanzarote - Mediteren aan zee

Mediteren aan zee

De zee en het strand … vanaf de eerste keer dat ik naar het strand ging en in de zee zwom, was ik gelukkig. De zee maakt me kalm. Ik maak graag lange wandelingen, of het nu zomer of winter is.
De zee is elk moment van de dag uniek. Er is altijd geluid en beweging, die ik altijd vergelijk met het leven. De zee is fascinerend. Als ik bij zee ben, denk ik even nergens aan. Het rustgevende geluid van het gebrul van de zee. De zeelucht. Ik voel me altijd ontspannen als ik bij de zee ben.

Playa Blanca Lanzarote 1 - Mediteren aan zee

“Ik zie er op mijn best uit als ik helemaal vrij ben, op vakantie, op het strand loop.” Rosamund Pike

Mindfullness

Ik ben in veel landen geweest die grenzen aan de zee. In Nederland natuurlijk, waar ik woon, maar ook in het zuiden van Frankrijk, Italië, Tunesië, Turkije, Israël en Lanzarote. Op Lanzarote ging ik bijna elke ochtend naar het “verlaten” strand buiten het resort waar we verbleven. Daar zijn deze foto’s ook genomen. Het was een kleine baai met grote rotsen en een klein zandstrand. Vaak ging ik op een steen zitten en genoot van het geluid van de zee en staarde in de verte naar de horizon.

Playa Blanca Lanzarote 2 - Mediteren aan zee

Playa Blanca 4 - Mediteren aan zee

Tijdens deze vroege ochtenden was ik alleen. Het was heerlijk om een ​​moment voor mezelf te hebben en na te denken. Nadenken over dingen in het leven en wat ik nu eigenlijk echt wilde. Ik mediteer eigenlijk nooit, maar op dit moment probeerde ik alle gedachten uit te schakelen en mezelf op te laden en een te zijn met de natuur om mij heen.
Omdat het leven soms druk en hectisch kan zijn, probeer ik zoveel mogelijk van dit soort momenten te beleven om op te laden. Er is altijd iets dat “moet.” Ik hou niet van teveel plannen. Ik ben meer van het spontane moment. Soms zorgt planning ervoor dat ik er juist nerveus van wordt. En waarom moet je altijd alles gepland hebben?

Leer ‘nee’ zeggen

Het moeilijkste wat er is. “Nee” zeggen. Maar het is heel belangrijk om meer rust in je leven te creëren. Vroeger zei ik nooit “nee” en dus manoeuvreerde ik mezelf in lastige situaties. Nu merk ik dat het beter voelt en het beter gaat dan voorheen. Ik dacht altijd dat het zeggen van ‘nee’ iets negatiefs was. Maar dat is het juist niet!

Playa Blanca 3 - Mediteren aan zee

De zee…de plek waar ik altijd naar terug zal keren, waar het ook mag zijn.

Kun jij goed “nee” zeggen?

 

pinit fg en rect red 28 - Mediteren aan zee

Gerelateerde artikelen

12 reacties

  1. Ik vind die rust ook altijd bij de zee. Ik moet het geluid van de golven nog maar horen en dat ontspant mij al.
    ‘Nee’ zeggen vind ik dan weer niet zo heel moeilijk eigenlijk. Ik heb meer last van constante stress door overmatig denken. Heel irritant.

  2. Heel mooi geschreven en natuurlijk weer heel mooie foto’s . Een beetje mediteren aan het water, helemaal mijn ding. Nee zeggen , daar heb ik meer moeite mee, maar ik leer bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.