Een Moment van Reflectie

 Veluwemeer meditatie - Een Moment van Reflectie

Een Moment van Reflectie

Buiten regent het, binnen ben ik omringt door de warmte van de kachel en de sfeervolle kerstversiering. Een perfecte timing voor een moment van reflectie. Het is zaterdag en het einde van het jaar nadert al met rasse schreden. En wat een jaar is het geweest! Ik moet zeggen, dat ik voor vele uitdagingen ben komen te staan en ik het niet altijd een leuk jaar vond. Maar ik ben een positief ingesteld persoon en zie de gebeurtenissen maar als leermomenten.

Mijn belangrijkste leermomenten van 2017

Laatst kwam ik deze inspirerende zinnen tegen:

“Doe gewoon wat je prettig vindt. Wat bij jou past. Waar je zin in hebt. En als je even iets moet doen wat je niet aanstaat; maak het dan leuk, of doe iets anders.”

Deze quote is me op het lijf geschreven. Als ik ergens al trots op ben, dan is het dat ik heb leren “nee” zeggen. Ik was altijd iemand die maar ja zei om de ander te pleasen. Dat gaat een tijdje goed, maar op een gegeven moment, merk je, dat je je zelf voorbij loop en je dingen doet, waar je eigenlijk niet achter staat. Ik ben heel blij dat ik nu sterker in mijn schoenen sta!

Vooruitzicht naar 2018

Nee, ik ga niet mijn doelen opschrijven. Dit keer niet. In mijn hoofd heb ik bepaalde dingen die ik zou willen gaan doen in 2018, maar dat zien jullie dan (misschien) vanzelf op dit blog verschijnen. Er is een ding dat ik eigenlijk voor einde dit jaar had gepland: mijn boek.

tea 2947015 640 1 - Een Moment van Reflectie

 

Hoe vordert mijn boek?

Er waren momenten dit jaar, dat ik heel veel tijd besteedde aan het schrijven van mijn boek. Helaas kon ik me er op een gegeven moment niet meer toe zetten en kwam het stil te liggen. In mijn hoofd ben ik heel veel met mijn boek bezig, maar het typen ervan, daar kwam ik gewoonweg niet aan toe.

Als de feestdagen voorbij zijn en de kerstversiering plaats heeft gemaakt voor nieuwe kamerplanten, wil ik echt tijd gaan inplannen voor mijn boek. In een cafe zitten, kop koffie erbij, en schrijven maar!

We staan nu voor oudjaarsavond en nieuwsjaarsdag. Een nieuw jaar, een nieuw begin.

Laten we stilstaan bij wat we hebben.

Bedankt dat je mijn blog hebt bezocht in 2017 en alle mooie reacties die ik heb mogen ontvangen. Ik hoop je zeker weer terug te zien in het nieuwe jaar! Een hele mooie jaarwisseling gewenst!

Wat was jouw grootste uitdaging van 2017?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - Een Moment van Reflectie

Gerelateerde artikelen

8 reacties

  1. Dat is een mooie inderdaad, die quote!

    Mijn grootste uitdaging in 2017 was het ongelukkig zijn van mijn zoontje in de klas en ik denk dat die uitdaging zich in 2018 nog verder gaat zetten!

    Mooi uiteinde, Darina!

  2. Wat een mooie quote! Ik ben het er helemaal mee eens!
    En wat gaaf dat je bezig bent met het schrijven van een boek. Ik ben heel erg benieuwd wat voor boek het is en waar het overgaat. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.