Een kleurrijk plein in het hart van Nice

Place Massena Nice 2 1024x768 - Een kleurrijk plein in het hart van Nice

Een kleurrijk plein in het hart van Nice

Een van de bezienswaardigheden die ik graag bezoek in Zuid-Frankrijk, is een kleurrijk plein in het hart van Nice, de Place Massena. Dit plein is een ware kleurexplosie. De frisse citrustinten bieden een prachtig contrast met de (meestal) hyacinthblauwe lucht.

Hotspot Nice  1024x768 - Een kleurrijk plein in het hart van Nice

Place Massena

Een stukje geschiedenis 🙂 Place Massena is genoemd naar Andre Massena (1758 – 1817). Hij was een Franse militaire bevelhebber tijdens de Franse Revolutie en Napoleontische oorlogen en was een van de oorspronkelijke achttien maarschalks van het rijk, gecreëerd door Napoleon, met de bijnaam l’Enfant chéri de la Victoire (“het lieve kind van de overwinning”). Dit plein is het kloppende hart van Nice.

Place Massena Nice 1 1024x768 - Een kleurrijk plein in het hart van Nice

Sinds 1860 maakt Nice deel uit van Frankrijk. Eerder behoorde de stad tot het prinsdom Savoye, een gebied in Italië. Dit erfgoed komt tot uiting op dit plein in de neoklassieke gebouwen in Italiaanse stijl met levendige rode gevels en pastel groene luiken om de felle zon buiten te houden.

Appartement Place Massena Nice - Een kleurrijk plein in het hart van Nice

Als het donker wordt, worden de zeven standbeelden op het plein, die de zeven continenten vertegenwoordigen en ontworpen zijn door de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa, in verschillende kleuren verlicht. Het is alsof je een sprookje binnenstapt en je kunt niet anders dan betoverd worden door deze lichtjes.

Beelden Place Massena Nice 768x1024 - Een kleurrijk plein in het hart van Nice

De fontein toont een verhaal uit de Griekse mythologie. In het midden van de fontein staat een zeven meter hoog standbeeld van Apollo, de God van zon en het licht – symbool voor deze zeer zonnige stad. Deze fontein is een populaire plek om foto’s te maken en een poosje te zitten om van het uitzicht te genieten. Het plein is voetgangersgebied hoewel er wel een tram rijdt en je goed moet oppassen met oversteken! Fontein Place Massena Nice - Een kleurrijk plein in het hart van Nice

Naast het plein vind je de Promenade du Paillon, een park vol met fonteinen, die vooral ’s avonds prachtig verlicht zijn. Er zijn bankjes waar je heerlijk kunt zitten en genieten.

Als ik in Nice ben, dan spendeer ik vele uurtjes op en rondom het plein. Zittend op een van de bankjes, geniet ik van de zon en de sfeer. In de rue Massena, vlak bij het plein, vindt je vele restaurants en winkels. Als je langs de fontein de trappen naar beneden loopt, kom je in de Vieille Ville terecht, met haar smalle kleurrijke straatjes.

Of je hier nu overdag of ’s nachts bent, dit plein is een waar feest voor de zintuigen!

 

pinit fg en rect red 28 - Een kleurrijk plein in het hart van Nice

Gerelateerde artikelen

14 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.