5 Redenen Waarom Ik zo van Schrijven Houd

bookblock 363195 2 1024x768 - 5 Redenen Waarom Ik zo van Schrijven Houd

5 Redenen Waarom ik Zo van Schrijven Houd

Schrijven…het is iets dat ik sinds mijn twaalfde jaar intensief en ik niet meer zonder zou kunnen. Vandaag deel ik 10 redenen waarom ik zou van schrijven houd…

Reflectie

Het terugblikken en herbeleven van momenten vind ik een van de fijnste dingen aan het schrijven. Dat is ook een van de redenen dat ik dit blog ben gestart. Als ik schrijf over een uitje, of de foto’s verzamel van mijn Instagram, vind ik heel fijn om weer herinnert te worden aan die momenten.

Gevoelens uiten

Soms kun je je gevoelens niet bij iemand uiten. Papier is geduldig, zegt het gezegde. Het is ook een goed middel om gebeurtenissen te verwerken of een plekje te geven. Soms geeft het een heldere blik op zaken. Met schrijven kun je je gevoelens beter soms uitdrukken.

Ontspannen activiteit

Schrijven kalmeert mij. Het hoeven geen lange epistels te zijn, maar soms schrijf ik een paar steekwoorden op en schrijf ik er later een heel verhaal bij. Ik vind het ook erg leuk om te spelen met woorden en om mooie zinnen te maken.

Creëren van een onbereikbare wereld

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik graag schrijf. Ik hou ervan om even in de wereld te zijn die op dat moment onbereikbaar is voor mij. Ik ervaar dit vooral wanneer ik mijn boek aan het schrijven ben. Het is heerlijk om in het leven van mijn hoofdpersoon te kruipen. Het is een leuke manier om het karakter te laten leven waar ik van droom (nu praat ik over het karakter van mijn tweede boek. Sommige karakters hebben een leven dat ik niet zou willen hebben!).

Inspireren

Hopelijk inspireer ik mensen met mijn verhalen. Dat is een van de mooiste dingen aan het schrijven!

 Hou jij van schrijven?

pinit fg en rect red 28 - 5 Redenen Waarom Ik zo van Schrijven Houd

Please follow and like us:

Gerelateerde artikelen

7 reacties

  1. Ik vind het ook heerlijk om zo nu en dan even van me af te schrijven. ik houdt verschillende notitieboeken bij en natuurlijk mijn blog 🙂 Vooral leuk aan schrijven vind ik het later teruglezen van artikelen en dan de nostalgie te voelen

  2. Ik vond schrijven vroeger ook al heel erg leuk, ik begon vroeger altijd aan “boeken schrijven”, maar daar is nooit iets van afgemaakt haha. Ook in dagboeken, vriendenboekjes, agenda’s heerlijk vond ik het om in dingen te schrijven.
    Soms heb ik stiekem ook een beetje spijt dat ik geen journalistiek ben gaan studeren, maar nu middels bloggen kan ik toch mijn passie weer uiten!
    Ivon recently posted…Look Fantasic AdventkalenderMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.