5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

book 1771073 640 - 5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

Laatst heb ik mijn boekenkast opgeruimd en is het tijd om deze weer te vullen met nieuwe pareltjes. Dit zijn de 5 boeken die op mijn verlanglijstje staan.

 

Jeanne Damas in Paris - 5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

In Paris – Jeanne Damas

Jeanne Damas is mijn grote inspiratiebron als het om de Parisienne stijl gaat. Ze heeft haar eigen modelabel “Rouje”. Het boek bevat 20 inspirerende portretten van Parisiennes begeleid door fotografie. Het boek is Engelstalig en komt uit  op 6 september. Nog eventjes geduld…

 

Mimi Matthews - 5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

A Victorian lady’s guide to fashion and beauty – Mimi Matthews

Op het blog “My Inner Victorian” las ik voor het eerst over dit boek, dat meteen mijn aandacht trok. Zoals jullie wellicht weten, ben ik erg geïnteresseerd in mode, en vooral modegeschiedenis. Dit boek is dus op mijn lijf geschreven. Het boek behandelt de modeontwikkelingen tussen 1840-1900 en bevat interessante feitjes. Dit boek is ook Engelstalig en te koop vanaf 31 augustus.

 

De Amsterdame 739x1024 - 5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

De Amsterdame – Lisa Maschaupt & Mirjam Deen

De Amsterdam versie van “How to be Parisian”, ik ben zo benieuwd naar dit boek!

Wie is de Amsterdame? Wat eet ze, en waar? Hoe gedraagt ze zich op een eerste date? In De Amsterdame zijn alle levenswijsheden, ongemakkelijke situaties en ongeschreven regels gebundeld. Aan bod komen haar liefdeslessen, leefstijl, eetgewoontes, liefde voor wijn en de inhoud van haar (koel)kast. Het zijn regels die je aan je laars kunt lappen, maar laat Mirjam en Lisa je dan tenminste vertellen waar je die laars kunt kopen. (Bron: bol.com)

Dit boek wordt verwacht op 12 september.

Het leven waarvoor je geboren bent 742x1024 - 5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

Het leven waarvoor je geboren bent – Dan Millman

Krijg inzicht in je talenten en bepaal je levensdoel. Deze zin op de voorkant van het boek trok meteen mijn aandacht. Aangezien ik over een paar weekjes een mijlpaal van mijn verjaardag zal vieren, ga ik dit soort boeken steeds meer waarderen.

Op ieders levenspad liggen avontuur en gevaar, plezier en moeilijkheden. Hoe bereik je je levensdoel? Hoe kom je op de top van de berg? Kruipend, klauterend, met omwegen en hindernissen of zonder obstakels?
Dan Millman helpt je bij het bepalen welke weg je moet inslaan met een eenvoudige en praktische methode. Aan de hand van je geboortegetal en de spirituele wetten die met dat getal verband houden, toont hij je je belangrijkste karaktereigenschappen, aangeboren talenten en persoonlijke behoeften. Verder geeft hij informatie over je gezondheid, financiën en seksualiteit. Hij schetst een routekaart die de kortste weg naar de top van de berg is. (bron: Bol.com)

Wonen als een Parisienne 743x1024 - 5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

Wonen als een Parisienne – Ines de la Fressange

Ines de la Fressange is bekend van het boek “la Parisienne” en ”la Parisienne Lookbook”.

In Wonen als een Parisienne worden zestien Parijse appartementen getoond, waaronder de woningen van Ines en Marin zelf. De bewoners geven hun visie op wonen, inrichting en de Parijse stijl, en laten zien hoe ze met o.a. unieke accessoires van vlooienmarkten, designbeurzen, reizen en workshops hun huis hebben ingericht. Elk hoofdstuk over een appartement wordt afgesloten met illustraties van negen specifieke kenmerken uit het interieur met bijbehorende uitleg. Een moodboard en kleurenpalet geven de stijl van ieder appartement duidelijk weer. (Bron: bol.com)

Ik ben dol op de Parijse interieurs en kan niet wachten tot dit boek uitkomt op 5 oktober.

 

Wat lijkt jou het leukste boek?

 

pinit fg en rect red 28 - 5 boeken die op mijn verlanglijstje staan

Please follow and like us:

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. ‘Het leven waarvoor je geboren bent’ klinkt goed. Zulke boeken weet ik ook altijd te apprecieren. Kende deze titel nog niet dus is wel een goede tip. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.