4 x de leukste modeseries die ik heb gevolgd

freestocks org 618080 unsplash 1 1024x683 - 4 x de leukste modeseries die ik heb gevolgd

4 x de leukste modeseries die ik heb gevolgd

Sinds we Netflix hebben, heb ik van al van vele mooie series mogen genieten. Ik hou vooral van politie-, historische-, en modeseries. In deze blog post deel ik 4x de leukste modeseries die ik dit jaar heb gevolgd.

Mr. Selfridge

Deze serie staat op nummer 1 bij mij. Wat heb ik genoten van Mr. Selfridge!

Als je in Londen bent geweest, dan heb je het imposante gebouw aan Oxford Street vast wel gezien. Een gebouw vol historie! Hoe Mr. Selfridge, Selfridges heeft opgebouwd, kun je vier seizoenen lang zien. Romantiek, roekeloosheid, mode, winkelen, goed acteerwerk en

Harry Selfridge is een zeer ambitieus en harde zakenman die een heel ander beleid volgt dan zijn conservatief ingestelde collega’s in het Verenigd Koninkrijk. In 1909 komt hij vanuit Amerika naar Londen om aan Oxfort Street een groot warenhuis op te richten. Met de introductie van allerlei producten weet hij zijn collega’s op alle punten voor te blijven.

Ik bewonder vooral de marketing vaardigheden van Mr. Selfridge, die we vandaag de dag nog steeds zien als we een warenhuis binnenstappen. De serie is wel een gedramatiseerde weergave van wat er werkelijk is gebeurt maar dat maakt het niet minder leuk.

The Collection

(Deze serie is (nog) niet te zien op Netflix maar wel op Videoland)

Parijs, 1947. Uit de as van een door oorlog verwoeste stad rijst een mode-imperium dat zijn weerga niet kent. Onder leiding van de uitermate charmante Paul Sabine verkent het House of Sabine de grenzen van de modewereld in dit nieuwe tijdperk. Maar achter de glamour en elegantie gaat een geheim schuil dat het succes van het bedrijf dreigt te vernietigen. Het is eigenlijk Paul’s roekeloze, hedonistische jongere broer Claude wiens frisse visie verantwoordelijk is voor deze nieuwe era in de haute couture. Paul en Claude hebben een oorlog overleefd, maar is hun familieband sterk genoeg om dit gevecht te doorstaan?

Modeseries Netflix 1 - 4 x de leukste modeseries die ik heb gevolgd

The Paradise

The Paradise is geïnspireerd op het boek van Emile Zola,  “Au bonheur des dames” (In de paradijs voor de vrouw).

The Paradise speelt zich af in een superchic Brits warenhuis dat al bestaat sinds de Victoriaanse tijd. In deze droomwereld vol luxeartikelen moet de jonge Denise haar weg zien te vinden. Zij heeft net een baantje gekregen als verkoopster op de afdeling damesmode. Al gauw merkt Denise dat ze in haar nieuwe werkomgeving wordt omringd door machtsspelletjes, intriges en amoureuze verhoudingen tussen collega’s. Maar jong en ambitieus als ze is, weet ze zeker dat ze het hier ver kan schoppen. Intussen heeft John Moray, de charmante eigenaar van de winkel, Denise allang opgemerkt. Moray is een moderne selfmade man. Hij kan zowel keihard zijn als onweerstaanbaar vriendelijk. In Denise ziet hij veel van zichzelf terug, en hij voelt zich dan ook tot haar aangetrokken. Tegen wil en dank, want Moray heeft al een relatie met Katherine, de verwende dochter van zijn machtige geldschieter. En dan dreigt er ook nog een duister geheim uit het verleden aan het licht te komen…

Velvet

Velvet draait om modebedrijf “Velvet” in de jaren 50 in Madrid. Het verhaal draait vooral om de liefdesromance tussen naaister Ana en de eigenaar Alberto. Ook de (liefdes) perikelen van de andere naaisters komt veelvuldig aan bod en dan heb ik het nog niet gehad over de prachtige jaren 50 mode en muziek. Ook zien we hoe modehuis Velvet het hoofd boven water probeert te houden met alle gevolgen van dien.

 

Welke serie is jou het meest bijgebleven?

pinit fg en rect red 28 - 4 x de leukste modeseries die ik heb gevolgd

Gerelateerde artikelen

23 reacties

  1. Wat leuk! Ik kijk er namelijk nog geen één en ik was net toe aan een nieuwe serie. Deze serisies zou ik niet snel aanklikken, maar toch lijken ze met heel erg leuk. Ik ga beginnen met Mr. Selfridge.

  2. Wat leuk om zo nieuwe series te leren kennen! Mr Selfridge kende ik wel, de rest had ik nog nooit van gehoord. Fijne tips, ik ga er zeker eens naar kijken als ik weer eens in een Netflix-zwart-gat val!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.