10 x waarom ik zo van mode houd

10x waarom ik zo van mode houd - 10 x waarom ik zo van mode houd

10 x waarom ik zo van mode houd

Mijn eerste baan in de mode

Tot mijn zestiende jaar was ik totaal niet met mode bezig. Ik herinner me, dat ik het liefst mijn jeans droeg tot ie versleten was (want dan zat ie het beste!) en mijn All Stars. Ook was het mode om zo’n strak korte legging te dragen met sneakers. Tja, toen voelde ik me daar vast goed in.

Op mijn zestiende ging ik bij Miss Etam werken in de weekenden en er ging een (mode) wereld voor mij open. Ik begon in het magazijn waar ik de codes leerde. Het leukste was als er weer nieuwe goederen werden bezorgd. Later, toen ik meer ingewerkt was, ging ik de vloer op en mocht ik bij de paskamers staan. Dat vond ik het leukst om te doen en ik, die nooit veel om mode had gegeven, werd bijna een mode adviseuse. De mensen luisterden naar me, namen mijn advies aan en liepen blij de winkel uit! En ze keerden terug en wilden door mij worden geholpen. Een groter (mode) compliment kon ik op dat moment niet krijgen.

Ik koester deze jaren die ik in de mode heb beleefd. Ze hebben mij gevormd (mijn verlegenheid werd een stuk minder!) en mijn liefde voor mode was aangewakkerd.

Waarom houd ik  zo van mode?

 1. Met mode kan ik uitdrukken hoe ik me voel en waar ik van houd.
 2. Setjes maken vind ik heel erg leuk om te doen. Eindeloos combineren met de stukken die in mijn kledingkast hangen.
 3. Ik houd me zoveel mogelijk aan de Parisienne stijl. Less is more.
 4. Voor de inspiratie lees ik vaak modeboeken- en tijdschriften. Ook bezoek ik graag mode tentoonstellingen.
 5. Trends. You love them or you hate them. Ik volg zeker niet alles, maar soms koop ik wel een trenditem (in de sale, dat dan weer wel :), zoals nu de “joggerstyle” broeken.
 6. Voor mij is winkelen heel ontspannen. Ik loop langs de rekken, voel de stoffen en maak setjes in mijn hoofd.
 7. Modegeschiedenis is iets wat ik heel interessant vind. Het is leuk om te zien dat alles weer een keertje terugkomt.
 8. Ik vind de mode wereld interessant. Wat gebeurt er achter de schermen? Hoe komt een modemerk tot stand? Hoe werkt een modeontwerper? Zo heb ik laatst de Netflix serie Mr. Selfridge gevolgd. Ik vind het razend interessant hoe deze man  het concept van een warenhuis in 1909 is gestart en je dit concept nog steeds terug ziet in de huidige warenhuizen zoals de  Bijenkorf.
 9. Mode maakt mij blij. Ik kan heel blij worden van een unieke vondst op mode gebied. Het jasje waar ik al zo lang naar zocht, of de perfecte broek die past zonder te knellen.
 10. Mode doet mij soms uit mijn comfort zone stappen. Af en toe draag ik toch dat jurkje en die korte broek, ondanks mijn onzekerheid die ik toch soms nog steeds heb.

Hoe omschrijf jij jouw modestijl?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

pinit fg en rect red 28 - 10 x waarom ik zo van mode houd

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  1. Dank je wel! Op dat moment was er helaas geen mogelijkheid om verder in de mode te gaan. En aangezien ik mijn opleiding had afgerond, wilde ik ook daadwerkelijk daar iets mee gaan doen. En dat doe ik nog steeds 🙂 Maar mijn liefde voor mode zal nooit verdwijnen en doe ik als hobby erbij :). En naaien kan ik echt niet 🙂

 1. Oh ik herken me helemaal in je stukje! Ik was ook nooit geïnteresseerd in hoe ik er bij liep, tot ik ook 16 of 17 was. En later in mijn studententijd ging bij een kledingwinkel werken en toen was het hek van de dam. Haha 😀 Moet zeggen dat de interesse in alles er omheen wat afgezwakt is, maar mijn liefde voor mooie kleren is er nog!
  irene | tussenmarsenjupiter recently posted…De leukste hoekjes in onze woonkamer.My Profile

 2. Wat leuk dat een bijbaantje bij de Miss Etam jouw gevoel voor mode heeft aangewakkerd! Ik ben nog steeds een beetje zoekende naar mijn stijl. Op mijn werk kan ik helaas niet alles dragen wat ik zou willen. Als ik vrij heb, draag ik het liefst iets vintage en echt vrouwelijks. Ik vind het ook leuk om soms mijn comfortzone uit te dagen door iets te dragen wat ik eigenlijk nooit aantrek. Toch zou ik aan sommige modetrends nooit meedoen.

 3. Wat leuk dat je in de mode hebt gewerkt! 😀 Advies geven aan mensen qua kleding lijkt me ook echt leuk om te doen. Ik zou mijn stijl omschrijven als casual met af en toe een vrolijke uitspatting van patronen.

 4. Mijn kledingstijl hangt nogal af van het moment . Soms voel ik me geweldig en staat alles mij super en soms haal ik mijn kleerkast leeg en vind ik niets leuk?.Jij ziet er altijd heel stijlvol uit. Mijn complimenten?Ik hou van je Parijse stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.